Recept: Verse pastasaus

Verse pastasaus

Verse pastasaus

Recept: Verse pastasaus

Verse pastasaus is essentieel in de Italiaanse keuken. Je kunt heel gemakkelijk en pan op het vuur zetten en pasta koken met een beetje zout of een druppeltje olijfolie. De kunst zit hem in verse pastasaus. Deze verse pastasaus is geheel vegetarisch en door het gebruik van verse en gedroogde kruiden is het ook erg smakelijk. Mocht je de saus een beetje extra willen geven zou je ook rode peper vlokken kunnen toevoegen aan het geheel. Dit maakt jouw verse pastasaus net een beetje pittiger.

Tip: Gedroogde kruiden zullen pas gaan werken naarmate je het gaat verhitten. De gedroogde oregano moet je dan ook vroeg in het recept gebruiken. Verse kruiden kun je ook later toevoegen in je kookproces.

4.0 from 1 reviews
Verse pastasaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6
Ingrediënten
  • 12 tomaten (klein, in fijne blokjes gesneden)
  • 10 gram verse basilicum (fijngesneden)
  • Anderhalve eetlepels boter
  • Anderhalve theelepels olijfolie
  • Anderhalve theelepels gedroogde oregano
  • Anderhalve eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • Anderhalve teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 900 ml water
  • zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
Instructies
  1. Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  2. Was de tomaten, ontkroon ze en snij ze in stukjes.
  3. Kook de tomaten in de gesmolten boter tot ze beginnen uiteen te vallen, ongeveer 5 minuten.
  4. Olijfolie, gedroogde oregano zout en peper toe aan je tomatensaus.
  5. Meng de bloem door het mengsel en bak tot het begint in te dikken, ongeveer 5 minuten.
  6. Roer het water door het mengsel te breken klonten van de bloem.
  7. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat het nog 5 minuten koken.
  8. Snij de basilicum fijn.
  9. Voeg de basilicum toe aan het geheel.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.