Recept: Groene pesto

Groene pestoGroene pesto is een heerlijke, Italiaanse saus. ‘Pesto’ betekent in het Italiaans ‘gestampt’, doordat olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten oorspronkelijk fijngestampt worden in een vijzel. En dat is precies wat je in dit recept doet! Geniet van de heerlijke, authentieke smaak van pesto voor bijvoorbeeld over de pasta, of in een salade.

Recept: Groene pesto

Recept: Groene pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • ¾ tl grof zout
  • 120 g basilicumblaadjes
  • 5 el olijfolie
  • 55 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 35 g pijnboompitten (geroosterd)
Instructies
  1. Stamp de knoflook en het grove zout samen in een vijzel tot een gladde massa.
  2. Hak de basilicumblaadjes, voeg deze toe aan de vijzel en stamp ze in de knoflook als je ze toevoegt.
  3. Als alles goed fijngemalen is en het een vrij glad mengsel is geworden, doe je de olijfolie erbij. (Let op: één eetlepel per keer totdat de olie goed is opgenomen.)
  4. Doe als laatste de kaas en geroosterde pijnboompitten erbij.
  5. Blijf een paar minuten stampen totdat de pesto heel glad is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

three × one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.