Recept: Gorgonzolasaus

Gorgonzolasaus

Gorgonzolasaus

Recept: Gorgonzolasaus

Sommige mensen houden erg van kaas. Ben je ook zo gek op kaas en hou je van sterke kaas zoals gorgonzola? Dan zou je deze Gorgonzolasaus eens moeten proberen. Wij eten het graag met pasta zoals tortellini of bijvoorbeeld met gnocchi. Dit basisgerecht is ook nog eens erg snel gemaakt want binnen 20 minuten heb je deze heerlijke saus op tafel staan. Daarbij is het ook nog eens heel erg eenvoudig om te maken want dit is een makkelijk recept.

5.0 from 1 reviews
Recept: Gorgonzolasaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Een eetlepel Maizena
  • Paar eetlepels Olijfolie
  • 250 ml room
  • 200 gram gorgonzola kaas
  • Twee kleine sjalotjes
Instructies
  1. Snij de sjalotjes fijn in stukjes.
  2. Zet nu een andere pan op het vuur en verhit hier een twee eetlepels olijfolie in.
  3. Bak de sjalotjes in de pan tot ze goudbruin zijn.
  4. Pak nu de gorgonzola en snij drie kwart ervan in stukjes.
  5. Doe nu de gesneden gorgonzola in een pannetje en doe hier de room bij.
  6. Roer de saus goed om en als de saus te dun is kun je een een eetlepel maizena toevoegen.
  7. Voeg nu de sjalotjes bij je saus met wat zout, peper, gesneden bieslook en peterselie toe aan het geheel.
  8. Als laatste voeg je nog het laatste kwart van de in stukjes gesneden gorgonzola toe.
pasta
  1. Je kunt deze Gorgonzolasaus bijvoorbeeld goed eten met tortellini. Voor twee personen heb je ongeveer 250 gram ervan nodig.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.