Recept: Bolognesesaus

Bolognesesaus

bolognesesaus

Recept: Bolognesesaus

Bolognesesaus maakt mensen gelukkig. Het bewijs? Heb je wel eens gehoord van iemand uit Bologna die diep ongelukkig was? Precies, wij ieder geval niet. Dit is de klassieke bolognesesaus die je eet met nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas over de saus heen en een goed glas wijn er naast. Ben je fan van een spaghettisaus met gehaktballetjes? Dat kan natuurlijk maar deze bolognesesaus is een feest, iedere keer dat je hem maakt.

4.0 from 1 reviews
Bolognesesaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 1,5 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • Een grote wortel
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram gepelde tomaten
  • Zeezout en peper
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • Een bosje verse basilicum
  • Twee a drie eetlepels olijfolie
Instructies
  1. Snij de ui in stukjes, pers de knoflook.
  2. Was en snij ook de wortel en bleekselderij fijn.
  3. Pers de tomaten fijn.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm hier de olijfolie in.
  5. Doe dan de ui, knoflook, bleekselderij en wortel erin en laat het ongeveer een minuut of 5 bakken.
  6. Voeg nu het gehakt toe en als je het gaar hebt gebakken voeg je de tomaten toe met wat zout en peper.
  7. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg ze zolang in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en voeg ze toe aan de saus.
  8. Laat nu je saus door pruttelen tot het kookt. Daarna de deksel op de pan doen en elke 10 minuten even omroeren voor ongeveer 45 minuten.
  9. Haal daarna de pan van het vuur en roer hier nu geraspte Parmezaanse kaas doorheen samen met de basilicum blaadjes.
  10. Als je bij het proeven nog zout, peper of rode peper vlokken wilt toevoegen voor de smaak moet je dat zeker niet laten.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + eight =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.