Recept: Bolognese saus

Recept: Bolognese saus

Bolognese saus

Bolognese saus

In de Italiaanse keuken is een bolognese saus essentieel. Wil je een echte authentieke Italiaanse bolognese saus maken? Met dit recept zit je dit heerlijke gerecht op tafel. Maak het in het weekend voor je familie of vrienden of als je lekker de tijd hebt.

5.0 from 1 reviews
Bolognese saus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 60 ml olijfolie
  • 120 ml melk
  • halve fijngesneden ui
  • 100 gram wortelen (geraspte)
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram tomaten
  • 85 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • twee glazen rode wijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • zout (en peper, naar smaak)
  • verse Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verhit de olie in een grote Nederlandse oven of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg geraspte wortelen en uien toe en bak een paar minuten. Voeg een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het gehakt. Kook enkele minuten tot bruin, langzaam roeren in de wortel mengsel.
  2. Gooi in oregano en basilicum. Gebruik verse als je het hebt; als je dat niet doet, is het prima. Als het vlees bruin is en in combinatie met andere ingrediënten, maak een andere goed. Voeg tomatenpuree toe en laat het opwarmen. Voeg knoflook toe en roer door elkaar.
  3. Voeg een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg rode wijn. Elkaar roeren. Voeg Worcestershire en roer. Voeg tomaten in blik. Tot slot giet de melk, roer, en laat sudderen gedurende 30 minuten tot 2 uur-hoe lang je nodig hebt.
  4. Serveer met pasta en een royale beregening van Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

three × 3 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.