Recept: bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Recept: bechamelsaus

Je gebruikt een bechamelsaus in bijvoorbeeld een klassieke lasagne. Samen met je tomatensaus, groenten, kaas en lasagne-vellen maak je heel gemakkelijk en snel een lekkere lasagne. Maar bechamelsaus zie je ook vaak terug in andere gerechten. Je kunt de bechamelsaus ook uitbreiden met andere ingrediënten om de saus helemaal opnieuw uit te vinden. Zo bestaan er combinaties met Parmezaanse kaas, combinaties met ui en tomaten, garnalen, cheddar kaas of bijvoorbeeld mosterd.

Tip: Wil je de saus iets meer smaak geven? Dan zou je de kruiden en specerijen kunnen toevoegen aan de melk en laten intrekken. Voeg bijvoorbeeld nootmuskaat of laurierblaadjes toe aan een kommetje melk en dek deze af met plastic. Laat de melk vervolgens een kwartier staan en zeef hem voor je hem gaat toevoegen aan je roux.

4.0 from 1 reviews
Bechamelsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • Halve liter melk
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • Beetje peper en zout
Instructies
  1. Laat in een pan de boter smelten op een laag vuur.
  2. Als dit gedaan is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door tot er een zogenaamde roux (gladde pasta) ontstaat.
  3. Laat dit nog even 2 a 3 minuten bakken en blijven doorroeren om te voorkomen dat de roux een andere kleur krijgt.
  4. Al roerend voeg je nu melk toe aan het laat het opnemen door doe roux.
  5. Als alle melk is toegevoegd roer je het nog een beetje door en laat je het 5 a 10 minuten pruttelen.
  6. Daarna kun je het op smaak brengen met nog een beetje peper en zout.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.