Risotto met gorgonzola

Recept: Risotto met gorgonzola

Risotto met gorgonzola

Risotto met gorgonzola

Een risotto met gorgonzola is niet je een risotto die je elke dag tegen komt. Ga er even lekker voor zitten en gebruik ingrediënten zoals gorgonzola om je Risotto een bijzondere smaak te geven. Naast dat deze risotto met gorgonzola vegetarisch is, is het ook een heel makkelijk recept. Er zitten ook walnoten in deze risotto met gorgonzola. Mocht je een allergie

Tip: Wil je nog een extra dimensie geven aan jouw Risotto met gorgonzola? Gebruik nog een beetje rucola om je gerecht een beetje kick te geven.

4.0 from 1 reviews
Risotto met gorgonzola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 700 ml runderbouillon
  • 50 ml slagroom
  • halve fijn gesneden ui
  • 1,5 eetlepels boter
  • 125 gram arboriorijst
  • 40 gram gorgonzola (in kleine blokjes gesneden)
  • 1,5 eetlepels fijngesneden walnoten
  • 1,5 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Instructies
  1. Breng bouillon aan de kook brengen en laat het op een laag vuur pruttelen.
  2. Pak nu een grote pan erbij en fruit hier de ui in in de boter op middel-laag vuur.
  3. Voeg nu rijs toe en roer het goed om in de boter.
  4. Daarna voeg je de bouillon toe in delen. Roer de risotto goed door terwijl je steeds een half thee kopje bouillon toevoegt. Doe dit in een tijdsbestek van ongeveer een kwartier.
  5. Voeg nu de room toe er roer deze door de risotto.
  6. Haal nu de pan van het vuur en voeg de kaas en walnoten toe.
  7. Bij het uitserveren voeg je nog extra Parmezaanse kaas toe met nog wat walnoot en fijngesneden peterselie.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + eight =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.