Zelf Pizza Maken

zelf pizza makenZelf pizza maken is niet alleen erg leuk om te doen, een zelfgemaakte pizza is ook nog eens enorm lekker! In deze post lees je hoe jij eenvoudig zelf pizza kunt maken zonder dat je speciale ingrediënten nodig hebt of urenlang in de keuken staat. Een pizza maken doe je in vier stappen. De eerste stap is pizzadeeg maken. De tweede stap is tomatensaus maken voor de pizzasaus. De leukste stap is de pizza beleggen met lekkere pizza-ingrediënten. De laatste stap is de pizza afbakken en dat kan op meer manieren dan je denkt!

Pizzadeeg maken

zelf pizzadeeg makenLaten we bij het begin beginnen, en dat is het pizzadeeg maken. Op Pizza.NL hebben we al eerder een basis pizzadeeg recept gemaakt die je in een paar minuten kunt maken. Om je pizzadeeg zo goed mogelijk te maken, is het belangrijk dat je het pizzadeeg een tijdje laat rijzen. Hoe lang je dit moet doen, is afhankelijk van de bloem en het gist.

Op dit moment zijn we ook bezig met verschillende soorten bloem om pizza’s te testen. De eerste test hebben we gedaan met “De Cecco Farina Di Grano Tenero” en “De Napoli Antimo Caputo The Chef’s Flour“. Bekijk snel hoe je zelf pizzadeeg kunt maken:

Stap 2: Pizzasaus maken (tomatensaus)

zelfgemaakte pizzasausVoor onze pizzasaus maken wij tomatensaus. Uiteraard is zelfgemaakte tomatensaus het beste omdat dat het meest gezonde is en het lekker vers smaakt. Ons recept voor tomatensaus is redelijk uitgebreid, waardoor je ongeveer 55 minuten bezig bent voordat deze saus helemaal klaar is. Als je minder lang in de keuken wilt staan, dan kun je ook in de supermarkt een tomaten-pastasaus kopen. Het merk Bertolli heeft veel lekkere pastasauzen die je ook op je pizza kunt doen.

Stap 3: Pizza beleggen

Wij vinden het beleggen van de pizza het leukste aan het zelf pizza maken. Je kunt jouw eigen smaak geven aan je pizza en er zoveel pizza-ingrediënten op doen als je zelf wilt. Op Pizza.NL hebben we meer dan 150 pizzarecepten, waarvan dit de meest gebruikte pizza-ingrediënten zijn:

VleesGroentenKaasKruidenOverig

Mocht je het moeilijk vinden een keuze te maken en heb je geen idee wat lekkere combinaties zijn, dan kun je natuurlijk ook gewoon een lekker pizza recept kiezen die al op Pizza.NL staat. We hebben ook gedacht aan de mensen die een gezonde pizza willen maken, want daar hebben we ook speciale pizza recepten voor gemaakt.

Laatste stap: Pizza Bakken

Pizza OvenJe zult waarschijnlijk denken dat je pizza bakken altijd in een oven doet op een rooster, maar dat kun je beter op een andere manier doen. Laatst hebben we namelijk een review gedaan over een pizzasteen, en daaruit is gebleken dat de bodem veel krokanter wordt als je ‘m op een pizzasteen bakt. Een pizzasteen is een kleine investering als je van lekkere pizza’s houdt.

Pizzaoven
Het nadeel van een standaardoven is dat het lang duurt voordat deze op temperatuur is. Daarnaast kan deze oven vaak niet boven de 300 graden komen. Voor de echte pizzaliefhebbers bestaan er ook speciale pizzaovens. Wij hebben de Princess Pizza Maker (€35,-) en de G3 Ferrari Pizza Oven (€139,-) getest, waarbij de G3 Ferrari Pizza Oven een stenen bodem heeft en 350 graden kan worden. Hij is niet goedkoop, maar wordt wel warm binnen 5 minuten en kan dus extreem warm worden. Dit is weer goed voor het pizza bakken.

Een pizza afbakken kun je zelfs ook op een BBQ doen mits er een pizzasteen op ligt. We hebben net een gas- en een houtskool-BBQ binnengekregen met een daarbij horende pizzasteen. Binnenkort vind je hier op Pizza.NL daarvan de review met video.

Pizzeria’s

Is je zelfgemaakte pizza mislukt, of heb je toch maar besloten om een pizza te bestellen of naar een pizzeria te gaan? Dan kan dit ook via Pizza.NL. Je vindt op deze website namelijk ook een overzicht van bijna alle pizzeria’s in Nederland waar jij je pizza kunt bestellen. Zoek je een Domino’s Pizza of een New York Pizza bij jou in de buurt, dan kun je deze pizzabezorgketens gemakkelijk op Pizza.NL vinden.

Tip: Pizzarette

Vind je zelf pizza maken leuk en houd je van gezelligheid? Dan raden wij je de Pizzarette aan! Met de Pizzarette kun je met vier of zes personen mini-pizza’s maken en deze afbakken in een kleine pizzaoven, die je op tafel kunt zetten. Zo kun je een hele avond met vrienden of familie verschillende pizza’s maken met verrassende smaken.

Veel plezier én eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − 2 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.