Zelf pizza maken met infographic

Zelf Pizza maken

Wil je zelf pizza maken en weet je niet hoe het moet? Simpel! Bekijk en volg de volgende stappen en het gaat je zeker lukken. Je start natuurlijk met het pizzadeeg. Pizzadeeg bestaat uit een aantal ingrediënten die niet zonder elkaar kunnen. Je zou denken dat een snufje zout niet  essentieel is voor het pizzadeeg, maar niets is minder waar. Zo is het meel, durumgries, zout, suiker, water, olijfolie en gist in de juiste samenstelling het perfecte pizzadeeg. Op het moment dat je zelf pizza wilt gaan maken, zul je hier goed naar moeten kijken.

Zelf pizza maken

 

Tomatensaus en andere ingrediënten

Nadat je het pizzadeeg hebt gemaakt en het hebt laten rijzen, kun je jouw deeg uitrollen en zelf pizza gaan maken. Hierbij begin je met de tomatensaus. Zelfgemaakte tomatensaus is altijd een optie en geeft je natuurlijk een goed gevoel. Soms kom je helaas tijd tekort om het helemaal zelf te maken. Toch kun je saus uit de supermarkt opleuken door het iets speciaals te geven. Probeer eens een standaard pomodorosaus en voeg hier chilivlokken aan toe. Dit zorgt ervoor dat je tomatensaus een beetje kick krijgt.

De volgende stap in het zelf pizza maken is de kaas. In de ideale wereld zou je jouw pizza moeten maken met 2/3 mozzarella en 1/3 Parmezaanse kaas. Maar je kunt hier ook Hollandse, oude Goudse geraspte kaas voor gebruiken. Na het bestrooien van de kaas is het tijd voor de andere ingrediënten. Van peperoni tot aan ananas, het is maar net waar jouw smaakpalet naar smacht.

pizza-in-de-oven

Comments

  1. says

    Gisterenavond klaargemaakt als snelle hap en het smaakte zo ongelofelijk lekker. Echt een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 3 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.