Nederland – Costa Rica

Hoe werkt het Pizza-WK?

De bedoeling van het Pizza-WK is precies hetzelfde als bij het voetbal WK: moge de beste winnen! Gaan er nu verschillende pizza’s tegen elkaar voetballen? Nee, niet bepaald. De echte wedstrijden van het WK bepalen welke pizza er gaat winnen. Elk land wordt namelijk vertegenwoordigd door een pizza. Deze pizza is verbonden aan het land door de ingrediënten op de pizza of door de naam.

Pizza Pepperoni (NED) – Pizza Mais (COS)

In Salvador staan zaterdag 5 juli Nederland en Costa Rica tegenover elkaar. Het klimaat in Salvador is een tropisch regenklimaat. Dit betekent dat de lucht vrijwel altijd vochtig is bij een temperatuur van ongeveer 25 graden. Er valt elke dag wel een buitje, wat voordelig is voor de grasmat en de balsnelheid. De Pizza Mais heeft nog nooit eerder de kwartfinale bereikt van een WK. Dit kan zowel in het voordeel werken van de Pizza Pepperoni, of in het nadeel. Gebrek aan ervaring kan de Pizza Mais opbreken, maar aan de andere kant gaan deze jongens er vol voor als een stel puppy’s. Wat kan de Pizza Pepperoni hier tegenover zetten?

Er wordt gespeeld zonder De Jong op het middenveld, wat een grote aderlating is natuurlijk. Maar we hebben natuurlijk Martins Indi achter de hand, die deze positie ook prima aan kan. Wat we zeker weten, is dat Nederland betere kansen tegen Costa Rica heeft dan tegen Mexico. Wanneer ze zo snel kunnen wisselen van systeem, moet het geen probleem zijn om de Costa Ricanen weg te spelen.

Voorspelling

Wij gaan voor een zuivere 2-0 voor Pizza Pepperoni. Wist je dat de wedstrijd tegen Costa Rica in hetzelfde stadion gespeeld wordt als de wedstrijd Spanje – Nederland? Die wedstrijd eindigde zoals we allemaal weten in een 5-1 overwinning voor Nederland. Daarom mogen wij van Kitchen & More een leuke 5 in 1 keukenrasp weg geven. Hoe kun je die winnen? Ga naar onze Facebook pagina en voorspel de uitslag van Nederland – Costa Rica. Kom maar op met die finale!

NED--COS-voorspel

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + eleven =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.