Review: Princess Pizza Maker

Je hebt een drukke dag gehad, waardoor je nu enorme trek hebt in pizza. Wanneer schiet dat ding nou op? Eigenlijk vind je alles te lang duren als het om pizza gaat. Nu zou je zeggen dat een pizza bakken al weinig werk is: je doet het ding in de oven en klaar is kees. Vind je het alleen ook altijd zo jammer dat een oven er best lang over doet om op te warmen? Probeer dan eens de Princess Pizza Maker. Wat het is? Een handige mini-oven waarmee je binnen enkele minuten de lekkerste pizza’s kunt bakken. Dit hippe, rode apparaat van ALTERNATE testten wij speciaal voor jou uit.

Princess Pizza Maker

Hoe werkt het?

De Princess Pizza Maker is net zo makkelijk in gebruik als dat ‘ie eruitziet. Maak de Pizza Maker eerst even schoon voordat je ‘m gebruikt. Doe de stekker in het stopcontact en wacht tot het groene lampje brandt. Dit duurt ongeveer 3,5 minuut. Als het apparaat warm is, doe je olie of boter op de zwarte plaat.

Tijd om te bakken! Leg je pizza erin en doe de klep dicht. Tijdens het bakken branden twee lampjes: een rode en een groene. Jouw pizza is klaar binnen 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de pizzabodem).

Tijd om pizza te bakken!

We waren meteen enthousiast over het design van de Pizza Maker. Erg mooi en hip! De rode kleur met Italiaanse vlag zorgt voor een echt Italiaans gevoel. Toen we de Pizza Maker in het stopcontact wilden doen, viel ons op dat het snoer erg kort is. Het zou handiger zijn als deze iets langer was.

Wij bakten twee pizza’s met de Princess Pizza Maker. Hiervoor hebben we Pizza Salame Ristorante van Dr. Oetker met dunne bodem gebruikt en Pizza Mozzarella Pesto Casa di Mama van Dr. Oetker met dikke bodem. We hebben expres een pizza met dunne én dikke bodem uitgetest, zodat je het verschil in baktijd duidelijk kunt zien.

Princess Pizzamaker

Tijdens het bakken branden het rode en groene lampje. Er brandt alleen geen lampje als de pizza klaar is. Dit zou nóg handiger zijn! We hebben dan ook vaak even moeten kijken. De pizza met dunne bodem was in 15 minuten klaar, terwijl de pizza met dikke bodem er 20 minuten over doet.

Resultaat? De pizza’s zijn goed warm, smaken lekker sappig en hebben een goede bite door de krokante bodems. De Pizza Maker doet er slechts 3,5 minuut over om op te warmen, waardoor we al snel van onze pizza konden genieten. Kortom: deze Pizza Maker staat mooi in je keuken, heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor vrijgezellen, studenten en campingliefhebbers!

Voordelen

 • Lekkere pizza in weinig tijd.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Mooi design en leuke kleur.
 • Voorzien van antiaanbaklaag.
 • Ideaal voor vrijgezellen, studenten en campingliefhebbers.
 • Handig als je een extra pizza-oven nodig hebt.

Nadelen

 • Het snoer is vrij kort.
 • Geen vermelding van temperatuur.
 • Het handvat is niet groot genoeg.
 • Geeft niet aan wanneer de pizza klaar is.

logo alternate

ALTERNATE

De Princess Pizza Maker van ALTERNATE is voor € 34,99 verkrijgbaar op www.alternate.nl. Gebruik de code PIZZA300! én krijg € 3,00 korting!

Winnen?

Je kunt ‘m ook winnen op Pizza.NL! Hoe? Ga snel naar onze Facebookpagina en geef aan waarom jij deze Pizza Maker wilt hebben. Degene met de leukste en origineelste reactie is de gelukkige winnaar van de Pizza Maker! De winnaar wordt op vrijdag 7 maart bekendgemaakt.

Pizzarette

Wil je nog meer reviews lezen? Bekijk dan ook de review van de Pizzarette. Hierbij gebruikten we in samenwerking met ALTERNATE de GoPro, waarmee we de pizza-avond hebben gefilmd.

Comments

 1. says

  Supergoed apparaat! Mijn ouders hebben sinds hun verhuizing helaas geen ruimte meer voor een reguliere (of magnetron-)oven. Dit ding voor ze aangeschaft en er inmiddels al de heerlijkste pizza’s in gefabriekt. Maar ook geweldig lekkere (krokante) appelflappen van bladerdeeg en zelfs gegratineerde mosselen gaan er uitstekend in! Voor komende week staat (in een lage ovenschaal uiteraard, zo-een die je voor taartbodems gebruikt) een macaroni-carbonara-ovenschotel op het programma. Gezien alle eerdere ervaringen verwacht ik dat ook dat prima gaat lukken. Voor mezelf dus ook (via Marktplaats, voor tien euri) een exemplaar aangeschaft, zodat ik fijn kan experimenteren met dit soort alternatieve gerechtjes… Oja, de knoflookgarnalen van AH deden het ook heel goed!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 2 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.