Review: Pizzarette

Verwachtingen

De pizzarette kwam op Valentijnsdag aan op het kantoor van Pizza.nl. Dit was een positieve verrassing van Cook&Co, zodat ook wij ons speciaal voelden op deze dag. We maakten de doos natuurlijk gelijk open, nieuwsgierig als we waren. Onze eerste indruk van de pizzarette was dat het net een klein fabriekje was met een schoorsteen.

Toen we de schoorsteen van de bakplaat afhaalde, kwam bij ons allemaal het gourmetgevoel naar boven. Heerlijke kerstavonden met schalen vlees, salades en stokbrood. We konden niets anders zeggen dan dat we allemaal stonden te springen om pizza’s te gaan bakken.

pizzarette

Wat zit er in de doos?

– 1 terracotta pizzaoven
– 4 geïsoleerde spatels
– 1 bakplaat
– 1 uitsteekvorm
– 1 ingrediëntengids

Hiernaast hadden we ook nog twee deegrollers en een pizzaschraper ontvangen van Kookwinkel.nl. Voor uitgebreide reviews over deze producten, houd Pizza.NL in de gaten!

Klaarzetten van de pizzarette

De pizzarette in elkaar zetten was een fluitje van een cent. We zetten het onderstel neer, legden hier de bakplaat bovenop en zetten de deksel boven op dit geheel. Stekker in het stopcontact, een paar minuten wachten en de pizzarette was klaar voor de eerste pizza.

We konden al vrij snel de eerste pizza in de oven doen, omdat de pizza in principe ook al de oven in kon wanneer hij nog aan het opwarmen was. Het duurde dan alleen iets langer voordat hij klaar was. De pizzarette gaf nergens aan wanneer hij heet genoeg is, dus dit deden we een beetje op ons pizzabakkersgevoel.

Laat het pizzabakken beginnen!

Vol frisse moed begonnen wij aan het samenstellen van onze eerste pizza. De ingrediënten die we in bakjes klaar hadden staan, waren pastasaus, mozzarella, paprika, champignons, pepperoni, geraspte kaas, tomaatjes en pesto. De truc was echter eerst om de deegbollen plat te rollen. Hier hadden we zowel een RVS-glansdeegroller voor en een siliconen antikleefdeegroller die een stuk kleiner was.

deeg2

We kwamen er al snel achter dat we beter wat bloem op de grote RVS deegroller hadden kunnen doen, want de pizzabodem bleef hier geregeld aan plakken. Dit kon echter ook liggen aan de grootte van de deegroller en het kleine formaat van pizza’s die we aan het maken waren. Met de kleine silicoonroller ging het echter als een speer. Mede dankzij het kleine formaat, maar ook doordat je de kracht op de bovenkant van de roller kon zetten.

Pizza’s beleggen is een kunst

Nadat je je pizzabodem uit het deeg had gestoken, begon het beleggen van de pizza’s. Bij de eerste pizza waren de vrouwen echter wat te gulzig. Probeer niet alle ingrediënten op één pizza te doen en vooral niet te veel kaas. Dit loopt er namelijk allemaal weer net zo hard af in de oven. Houd het dus bij weloverwogen porties. En hoe minder je op een pizza doet, hoe meer pizza’s je kunt eten natuurlijk.

Kijk ook uit dat je je pizzabodem niet aan je bord vast rolt. De pizzaschraper kwam hier echter wel goed van pas om deze weer los te weken. Het slimste is zelfs om de pizza te maken op de spatel die je in de oven doet. Maar wanneer hier al een pizza op ligt, is dit wel heel vooruitstrevend.

pizzzaaaaa

Het resultaat

De pizza’s die tevoorschijn kwamen uit de pizarette, waren ontzettend lekker en vers. Welke combinatie je er ook in deed, het was elke keer een ware traktatie. Zelfs de calzone pizza overleefde de test. De pizza’s waren binnen 10 minuten klaar, waardoor je nooit lang op je pizza hoefde te wachten. We hebben zelfs een paar keer een plekje vrij gehad in de pizzarette, omdat diegene nog lekker aan het eten was of rustig aan het beleggen was.

pizza22

Eindoordeel

De pizzarette is net een gourmetstel, alleen ziet er leuker uit met de schoorsteen en maak je er andere dingen mee. Wanneer je dus niet zo van gehaktballetjes en spekjes houdt, kun je nu met kerst lekker pizza’s bakken! Het is leuk om te doen en het houdt je zeker een avond zoet. Deze pizzarette kan ook zeker gebruik worden met vrienden en collega’s. Het houdt je bezig terwijl je lekker kunt kletsen met een wijntje of biertje erbij.

Zet wel een paar ramen open, want het huis staat wel blauw tijdens het bakken van de pizza’s. Wij zouden hem graag cadeau willen hebben in ieder geval. Zelfs zo graag, dat een van de testers de pizzarette al voor de tweede maal thuis heeft gebruikt!

Cook&Co

Als laatste willen we Cook&Co bedanken voor het sponsoren van de Pizzarette. Je kan hem makkelijk en snel bestellen in de webshop of in de winkel van Cook&Co. Op het moment van schrijven kost de Pizzarette slechts €49,99. De Pizzarette is ook beschikbaar voor 6 personen (€69,99)

Liever een pizzarette met een echte pizzasteen? Die review staat ook op de Pizza.NL-website!

Comments

 1. says

  Ik had hem vorig jaar idd voor de kerst aangeschaft omdat we wat anders wilden dan gourmetten. Ook ons is hij goed bevallen en het is zeker leuk voor de afwisseling!

 2. says

  Vorig jaar heb ik dit een keer gedaan in een restaurant en dat was toen heel gezellig. Nu was ik aan het kijken waar ik hem kan kopen en toen kwam ik dit tegen. Leuke review!

 3. says

  Lijkt me echt gaaf om een keertje te proberen. Misschien ook leuk met kinderen op een feestje ofzo. Is die koepel heel erg heet? Want daar moet je wel voor oppassen in zo’n situatie.

  • says

   Ik heb het laatst eens gedaan bij kennissen. Ze hebben kinderen van een jaar of 12 (denk ik) en dat ging prima. Ik hoop dat je daar wat aan hebt.

 4. says

  ik heb de pizzarette stone. Afgelopen zomer 3x gebruikt toen defect, Retour gestuurd in oktober en een nieuwe ontvangen. Mooie service dus. MAAR nu na 1x weer defect. Het lampje gaat niet aan en het element blijft koud. Domme pech?

  • says

   Hoi Gradus,

   Wat jammer dat jouw nieuwe pizzarette alweer kapot is. Je kunt het beste even contact opnemen met de leverancier waar je deze gekocht hebt. Zij kunnen jou verder helpen.

   Succes!

   Groet,

   Evelien

  • says

   Hoi Ingrid,

   De kleine roller kon je op dat moment bij Oldenhof kopen (www.kookwinkel.nl). Deze review is een jaar geleden geschreven, dus ik weet niet of zij de roller nog steeds verkopen. De zwarte pizzaborden kon je toen bij Cookinglife kopen (www.cookinglife.nl), maar die zijn helaas inmiddels niet meer verkrijgbaar. Misschien hebben zij wel nog andere, vergelijkbare borden te koop.

   Veel succes!

   Groet,
   Team Pizza.nl

 5. says

  Deze week de pizzarette voor 6 personen gekocht. We hadden er heel veel zin in maar helaas werd het een grote teleurstelling. Voor elk pizzatje moesten we minimaal 13 minuten wachten. De pizzarette ging steeds aan en uit.
  Na een telefoontje te hebben gepleegd blijken de regels te zijn veranderd waardoor er een thermostaat in de pizzarette is ingebouwd, wat maakt dat het apparaat steeds aan- en uitslaat. Dit maakt de baktijd voor elk pizzatje TWEE keer zo lang!!!!
  Hij gaat terug naar de winkel, want op deze manier hebben we er geen lol in…

 6. says

  Die ervaring hebben wij ook.
  Het duurt ongeveer 15 tot 20 min voor de pizzaatjes klaar zijn.
  Dachten dat het aan het apparaat lag ,hebben hem terug gebracht en een andere gekregen maar
  die had het zelfde

 7. says

  Wij hadden ook het probleem dat het gloeispiraal steeds aan en uit ging. Hierdoor duurde het maken van een pizza wel een half uur ipv de beloofde 5 minuten.
  Oplossing: pootjes aan de onderzijde losdraaien waardoor je hem open kunt maken. Daar blijkt de thermostaat tegen de ijzeren bodemplaat aan te liggen waardoor hij te heet wordt en uit slaat. We hebben deze iets verbogen zodat hij los ligt van het ijzer. En tadaa…..werkt als een tierelier…bakken maar….

 8. says

  ons plezier werd ook enorm op de proef gesteld door de veel te lange tijd die de pizza nodig had om ” klaar” te zijn voor consumptie. niks 7 minuten wel 15 minuten. zaten om 23.30 pas aan het toetje . half uur later was het nieuw jaar.Ik lees nu van de thermostaat en dat je die los van de bakplaat moet zien te krijgen. maar is het dan nog wel veilig? zijn er meer mensen die het zo opgelost hebben? ik wil de pizarette eigenlijk gewoon retour doen naar de blokker.maar ze doen er vast niks aan. zijn er pissertjes zonder problemen.

 9. says

  Het goed bakken van een pizza duurt te lang
  zoals ik hier boven lees zat er een tijd geleden geen thermostaat in die er nu wel in moest ,
  dus deze ga ik er uithalen , en probeer het dan weer een keer
  ps een echte pizza oven kan wel 400 0C worden om een pizza in enkele minuten gaar te hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + 13 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.