Review: ijsmachine Magimix Le Glacier 1.5

Het is een warme zomerdag en je strompelt moeizaam en bezweet van je strandbed naar die ene drukke ijskraam … Het is zo druk dat jouw favoriete ijssmaak alweer uitverkocht is, voordat je er überhaupt aangekomen bent. Herkenbaar? Maak dan een dag van tevoren jouw eigen ijs met de Magimix Le Glacier 1.5 én neem het lekker mee in je koelbox naar het strand! Wij hebben deze handige ijsmachine natuurlijk eerst even voor je uitgetest, zodat jij met een gerust hart op pad kunt.

Beach coolbox ijsmachine

Hoe werkt het?

De IJsmachine van Magimix Le Glacier 1.5 is heel eenvoudig in gebruik. Je hebt er alleen wel een beetje geduld voor nodig. Wil je morgen ijs eten? Doe dan de avond van tevoren alvast de emmer (‘de kuip’) in de vriezer en laat deze er minstens 10 uur in. De volgende dag zet je het bovenste stuk erop en klik je de witte schoep en as – het deel waar je mee roert – erin. Kies jouw favoriete ijsrecept, maak het ijsmengsel en laat dit afkoelen in de koelkast. Als jouw ijsmengsel op koelkasttemperatuur is, dan doe je het in de ijsmachine en dan kun je binnen 20 à 30 minuten genieten van heerlijk ijs!

magimix le glacier

Aan de slag!

Wij hebben een rode ijsmachine van Magimix Le Glacier 1.5 getest. Dit hebben we gedaan met vanille-ijs met cookie dough dat gebaseerd is op Ben & Jerry’s Cookie Dough. We hebben de ingrediënten gemixt met een mixer en daarna koekjesdeeg gemaakt. Het mengsel en de bolletjes koekjesdeeg hebben we vervolgens in de ijsmachine gegoten. (Wij hoefden ons mengsel bij dit recept dus niet te laten afkoelen, maar dit moet je wel doen als je je mengsel eerst kookt.) Daarna bewaarden we ons ijs 12 uur in een apart bakje in de vriezer.

De hoogte van de emmer (‘de kuip’) is 18 cm, waardoor deze gemakkelijk in het vriesvak past. Het ijs was lekker, koud en door de bolletjes koekjesdeeg heeft het een zoete bite. We raden je dan ook aan om stukjes fruit, chocola of koek in je ijs te verwerken. Dat maakt het nóg lekkerder! Marjolein zei enthousiast: ‘Ik vind het zelfs lekker en ik lust niet eens vanille-ijs!’

Voordelen

– Makkelijk in gebruik.
– Verschillende kleuren verkrijgbaar.
– Eenvoudig schoon te maken.
– In (relatief) korte tijd zelfgemaakt ijs.
– Degelijk apparaat.
– Geschikt voor 4 personen.
– Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen

Er zijn haast geen nadelen aan dit handige apparaat. De opening van het deksel mag alleen iets groter, zodat je makkelijker het ijsmengsel erin giet. Verder is het een topproduct!

Magimix

Magimix

 

Op de website van Magimix vind je meer informatie over de ijsmachine. Daarnaast verkoopt Magimix nog veel meer producten voor in de keuken, zoals waterkokers, broodroosters, koffiemachines en sapcentrifuges. Ook vind je allerlei heerlijke recepten op hun website, zodat je meteen aan de slag kunt met jouw nieuwe product!

Winnen?

Natuurlijk geven wij deze handige ijsmachine ter waarde van € 89,00 graag aan jou. Je kunt ‘m dan ook binnenkort winnen op onze Facebookpagina. Wat je hiervoor moet doen? Like ons én blijf meteen op de hoogte van alle acties!

Comments

  1. says

    Als ik ergens een zwak voor heb is het ijs. Heerlijk! Wat zou het leuk zijn om samen met de kids ons eigen ijs te maken. Benieuwd met welke creatieve smaken ze zouden komen. Super apparaat!

  2. says

    Na het lezen ben ik helemaal om, waarom even om de hoek lopen naar de ijssalon, als we het thuis kunnen maken met 3 dochters, hartstikke leuk

  3. says

    Voor lekker ijs hebben wij heel veel geduld! We staan te popelen om ijs te mogen maken in een echt ijsmachine….hier en waar ijsmonster en ijsmonstertje in huis en ik vind het ook heerlijk hoor ;-). Het leest als een zeer praktische machine, ik ben om!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × two =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.