Review: G3 Ferrari Pizzaoven

Stel: je hebt enorme trek in pizza, maar je bent liever lui dan moe vandaag. Een pizza bestellen? Ja dáág, dan moet je toch zeker een uur wachten – om over het zelf maken van een pizza nog niet te beginnen … Dan bedenk je je ineens dat je nog een G3 Ferrari Pizzaoven in de kast hebt staan. Je hoeft alleen nog maar naar de supermarkt of een van de speciaalzaken van Pizza & More te gaan en binnen 5 minuten kun je aanvallen!

Hoe werkt het?

De G3 Ferrari Pizzaoven is heel eenvoudig in gebruik: doe de klep open en leg de pizza op de stenen plaat. De timer op de pizzaoven gaat tot 5 minuten, dus zet deze twee keer om op te warmen. Je verwarmt de pizzaoven dus in totaal 10 minuten. Draai aan de warmteknop en zet deze in stand 2,5. De warmteknop gaat van stand 1 tot 3,5, waarbij de oven tot 390 graden kan worden. Is je pizza klaar? Dan hoor je dat aan de ‘ping’!

Schoonmaken
Als je het apparaat voor het eerst gebruikt, dan hoef je ‘m niet grondig schoon te maken. Sterker nog: je kunt ‘m het beste alleen aan de buitenkant schoonmaken met een vochtig doekje. De stenen plaat reinigt zichzelf namelijk door de hoge temperatuur, doordat ‘ie schoon brandt en uiteindelijk – bij veel gebruik – zelfs bruin wordt. Je kunt aangebakken ingrediënten eenvoudig met een mesje of een ander hard voorwerp eraf schrapen. Lees voor de zekerheid van tevoren altijd goed de gebruiksaanwijzing!

G3 Ferrari Pizzaoven

Aan de slag!

De G3 Ferrari Pizzaoven is echt dé Ferrari onder de pizzaovens: dit zie je meteen aan het geweldige, Italiaanse design. De oven ziet er ook uit alsof ‘ie wel tegen een stootje kan, wat ‘m erg degelijk en handzaam maakt. Ook vinden we de timer, de warmteknop en de grote handvatten meteen een groot pluspunt.

Wij hebben onze pizza zelfgemaakt (met een kant-en-klare pizzabodem) en belegd met verse ingrediënten. Als je – net zoals wij – een zelfgemaakte pizza in de pizzaoven wilt doen, dan kun je het beste een beetje meel of zeezout op de bijbehorende, houten pizzaschep doen. Je voorkomt zo dat de pizzabodem aan de pizzaschep blijft plakken. (Dat is bij ons dus de eerste keer gebeurd!) We hebben onze zelfgemaakte pizza uitgedeeld aan collega’s, en ze vonden ‘m erg lekker! Doe je een diepvriespizza in de pizzaoven? Schuif de pizza dan even heen en weer over de steen, zodat de ijskristallen hier niet aan gaan plakken. Je kunt ‘m vervolgens direct afbakken zonder te ontdooien.

Resultaat pizza G3 Ferrari Pizzaoven

Voordelen

– Lekkere pizza binnen 5 minuten.
– Handige warmteknop met drie standen.
– Echte stenen plaat.
– Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
– Pizzasteen reinigt zichzelf.
– Eenvoudig in gebruik.
– Grote handvatten.
– Degelijk.
– Pizzaschep in twee delen.
– Geeft aan wanneer de pizza klaar is (‘ping’).

Nadelen

– Pizzaschep van hout (snel splinters, niet handig om schoon te maken). Gelukkig bieden speciaalzaken van Pizza & More ook mooie rvs-pizzaschepjes!

Via Farina en Pizza & More

Wil je graag meer weten over de G3 Ferrari Pizzaoven? Kijk dan eens op Via Farina en Pizza & More: dit zijn handige websites met informatie en tips om thuis de lekkerste pizza te bakken in maar 5 minuten. Lees bijvoorbeeld waar je de G3 Ferrari Pizzaoven koopt, en hoe je jouw eigen pizza party organiseert!

Comments

 1. says

  Geweldige pizza oven….pizza’s lekker snel klaar…… toen hij het nog deed….

  Aardlekschakelaar klapt er nu steeds uit. Snoer vervangen, ander aansluitpunt, niets helpt. Oven onbruikbaar.

  • says

   Beste,

   Wij hebben dezelfde oven recent aangekocht en indd onze verliesstroomschakelaar (30mA) vloog er ook door. Ik vermoed dat de reden waarom deze er telkens uitvliegt meestal niet aan het toestel ligt maar omdat deze op korte tijd zoveel stroom trekt dat de verliesstroomschakelaar hier gezien zijn gevoeligheid hier telkens zeer snel op reageert zodra er stroom doorvloeit. (dit is wel wanneer je toestel ook op een kring staat achter de 30mA verliesstroomschakelaar!)

  • says

   Heb ik ook gehad. Aardlekschakelaar knalde er steeds uit. G3 weggegooid. Overigens werkt dat apparaat slecht. Onderkant was warmer zodat de pizza aan de onderkant bruin was, maar aan de bovenkant nog niet.

   Geen aanrader dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 − 4 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.