Review: pizzasteen

Steenoven pizza’s zijn heerlijk: ze zijn krokant, luchtig en smaakvol. Bezoek je daarom ook regelmatig het Italiaanse restaurant of de pizzeria in je buurt, of ga je er zelfs het liefst meerdere keren in het jaar naar Italië voor? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je kunt nu namelijk ook thuis genieten van jouw eigen steenoven pizza. Hoe dat kan? Simpel: met de pizzasteen van MijnPizzasteen.nl. En wij hebben ‘m natuurlijk weer voor je getest!

Hoe werkt het?

Verwarm de pizzasteen minimaal een halfuur voor op de heetste stand van je oven. Wij hebben onze oven een uur op 225 graden gezet, zodat we zeker wisten dat de oven goed warm was. De steen mag verwarmd worden tot maximaal 1250 graden, maar dat komt vast goed! ;)

pizzasteen oven

Het gebruik
Nu ben je vast benieuwd hoe de pizzasteen precies werkt. Dat is echt heel simpel! Je volgt gewoon deze stappen, even wachten … én pizza!

  • Leg de pizzasteen op een rek onderin je oven. (Dus niet op de bodem van je oven!)
  • Verwarm je oven mét steen minimaal een halfuur voor op de hoogste stand.
  • Laat de steen na gebruik afkoelen in de oven. (Let op: de steen blijft veel langer warm dan je oven!)

Het eerste gebruik
Gebruik je de pizzasteen voor het eerst? Maak deze dan schoon met een vochtige doek, waarna je ‘m laat drogen en goed moet laten afkoelen. Als je steen helemaal afgekoeld is, dan kun je ‘m gebruiken.

Onderhoud
Als je je steen inmiddels vaker hebt gebruikt, dan laat je ‘m ook eerst volledig afkoelen. Vervolgens neem je ‘m af met een droge keukendoek of vochtige keukenspons. (Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddel!) Is je steen erg vies? Verwijder verbrande resten eventueel met een keuken-schraapmes.

Aan de slag!

Wij hebben twee pizza’s zelf gemaakt met het Pizza Compleet-pakket van Koopmans waarin je meel voor het pizzadeeg, olijfolie en tomatensaus vindt. (Je kunt natuurlijk ook gewoon een diepvriespizza gebruiken!) Vervolgens hebben wij deze pizza’s gebakken in een oven mét en zonder pizzasteen, waarna we deze met elkaar vergeleken. Daarnaast deden wij van beide pizza’s nog een extra stukje deeg in de oven om de structuur van het deeg te vergelijken.

Conclusie

Voor de ultieme test hebben we een aantal personen uitgenodigd om onze twee pizza’s te proeven. Het was meteen duidelijk: de pizza mét steen is krokanter, lekkerder, luchtiger en steviger dan de pizza zonder steen. Daarnaast is de onderkant van het deeg bij steen gladder van structuur dan bij de pizza zonder steen. Hier zit het deeg meer op één plek. We kunnen dus concluderen dat de pizza mét steen een succes is!

Voordelen

– Heerlijke, krokante steenoven pizza à la Italia.
– Goede prijs-kwaliteitverhouding.
– Ideaal voor in de oven of op de BBQ.
– Makkelijk in gebruik.
– Veel keuze in verschillende afmetingen. (Je kunt ‘m zelfs op maat laten maken!)
– Geschikt voor verschillende soorten ovens.

Je bakt met de pizzasteen heerlijke, krokante steenoven pizza’s. Daarnaast is de pizzasteen makkelijk in gebruik en is er keuze genoeg op MijnPizzasteen.nl, waardoor je altijd een steen hebt die in jouw oven past. Kortom: er zijn alleen maar voordelen!

MijnPizzasteen.NL

Winnen?

Wij hebben een splinternieuwe pizzasteen van MijnPizzasteen.nl gekregen van 30 x 30 x 3 cm ter waarde van € 44,95. Wil jij deze winnen? Like onze Facebookpagina dan én zet in de reacties welke pizza jij gaat maken met onze pizzasteen! En wie weet: bak jij dan straks heerlijke steenoven pizza’s!

Comments

  1. says

    Ik bak al tijden mijn zelfgemaakte en kant en klare pizza’s op een pizza steen! Kan het iedereen aanraden! cuisson / garing is stukken beter als zonder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + 15 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.