Pizzadeeg met specerijen

Pizzadeeg met specerijen

Dat pizzadeeg meer is dan alleen bloem en water wisten wij natuurlijk al. Ons standaard “gistmixje” bestaat immers altijd al uit gist, water, olijfolie, suiker en zout. Een extra vierge olijfolie proef je goed terug in het deeg, maar je kunt nog een stapje verdergaan! Je kunt jouw pizzadeeg bijzonder maken door er bijvoorbeeld verse knoflook, gedroogde basilicum of oregano aan toe te voegen. Naast deze opties om je pizzadeeg zelf te voorzien van dat kleine beetje extra, kun je er ook voor kiezen om een speciaal soort pizzadeeg te gebruiken waar dat al in zit!

Pizzadeeg met tomaat-specerijen

Verse tomaat
Je zou bijvoorbeeld een pizza kunnen maken met tomaat-specerijen. Dat is precies wat ze bij De Zuidmolen dachten, en daarom hebben wij ons best gedaan om hier een pizza mee te maken. In het meel zitten gedroogde stukjes tomaat, tomatenpoeder en specerijen, waardoor het een rode kleur heeft. Toen wij het gingen maken, hebben wij ook nog eens los een theelepel zout gebruikt. De volgende keer laten wij deze echter achterwege. De pizza heeft namelijk door de specerijen al van zichzelf voldoende smaak.

Pizzadeeg met ui, paprika en tomaat

ui-paprika-tomaat-pizzameel
De volgende stap is het toevoegen van meer ingrediënten! Het pizzadeeg van De Zuidmolen met ui, paprika en tomaat heeft meer dan alleen gedroogde tomaat en tomatenpoeder in het meel. Gedroogde stukjes paprika en ui zitten er ook in én dat proef je! Daar waar het pizzadeeg met tomaat-specerijen er rood uitziet, lijkt dit deeg meer op normaal meel. Er zitten stukjes van de gedroogde groenten in en ook dit meel heeft geen extra zout nodig. Als je een keer een bijzondere pizzadeeg wilt maken, dan is deze mix voor pizza erg lekker!

Met de KitchenAid

Dit speciale pizzadeeg maakten wij ook met de KitchenAid die je bij Surprise Kookgerei in vele kleuren kunt krijgen. Ook hebben ze diverse extra opzetstukken en verschillende kommen die je voor de KitchenAid kunt gebruiken. Voor dit deeg gebruikten wij een hogere stand om het deeg goed luchtig te kneden. Doorgaans komen wij al een heel eind met stand 1 en 2, maar aangezien er in dit deeg harde stukjes zitten van de gedroogde ingrediënten, besloten wij de KitchenAid iets hoger in te stellen. Vervolgens kwam er wat keukengeweld aan te pas en het deeg vloog door de kom. Dit is natuurlijk alleen maar goed, want hierdoor kregen wij luchtig en verrukkelijk pizzadeeg!

Welke pizzadeeg is nu het beste?

Na weken uitproberen van verschillende soorten meel zit het er bijna op. We hadden Molino-Caputo-meel en die van De Cecco, we ontdekten het durumgries, we namen de tijd voor een pizza in 6 uur, de week erna gingen we aan de gang met specerijen en volgende week gaan we helemaal biologisch. Wat is nou het beste deeg? In de volgende post over pizzadeeg kom je hier achter!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × three =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.