Pizza op een GasBBQ

http://www.pizza.nl/wp-content/uploads/2014/05/Oudoorchef-gas-bbq-1.jpg

Outdoorchef City grill

Met het mooie zomer weer wat er hopelijk aan zit te komen sta je natuurlijk zelf ook op het punt je huis te ontvluchten. Lang genoeg binnen gezeten en naar buiten gekeken, het is nu echt tijd om van het weer te genieten. Die lange zomerse dagen op mooie dakterrassen, het park, die mooie tuin of op het strand. Niet direct de plek waar je een pizza zou maken, of toch wel? Met de handige Outdoorchef City grill is een pizza zo gemaakt! Uit de verpakking duurde het niet lang voordat de BBQ daadwerkelijk stond en met de pizzasteen van de BBQcenter er op konden wij in niet al te lange tijd echt beginnen met het maken van een pizza op de BBQ. Na het aansluiten van een gasfles steeg de temperatuur al snel tot dat het bijna 300 graden was. De ideale temperatuur om een pizza lekker knapperig te krijgen in een kwestie van minuten.

Oudoorchef-gas-bbq-3

Voorbereiding is het meeste werk

Bij het maken van een pizza op de BBQ gaat het meeste werk in de voorbereiding zitten. Wij hadden het deeg al eerder gemaakt en ook al thuis uitgerold tot mooie ronde pizza’s. Hierdoor was het in het park erg eenvoudig om de pizza te maken. Een lekkere tomatensaus, mozzarella, oregano en kaas waren de basis voor deze pizza. Voor wij het door hadden was de BBQ al op de juiste temperatuur en ook de pizzasteen was erg heet. Nadat we de deksel van de BBQ hadden gesloten met de pizza eronder duurde het uiteindelijk een minuut of zes voordat de pizza klaar was.

Pizza-op-de-gasbbq

Een heerlijke pizza van de BBQ!

Zo snel een lekkere pizza? Dat zien wij niet vaak. Daarnaast gaat de gemiddelde oven thuis niet warmer dan 220 graden. De ideale manier om dus snel en gemakkelijk de 300 graden te benaderen. De Outdoorchef City grill is erg handzaam en de stand waar hij op staat kun je omdraaien wat de BBQ ineens een stuk kleiner maakt. Dit is dan weer erg handig als je hem wilt meenemen met de auto bijvoorbeeld. De pizza die wij maakte op de Outdoorchef City grill was lekker krokant en erg heet en hield de BBQ verrassend schoon. Nog nooit hebben we zo weinig te hoeven schoonmaken na het BBQ-en. De pizzasteen was het enige wat wij schoon moesten maken maar de grill van de BBQ was niet vies geworden. Vergeet hamburgers en spareribs, wij gaan voortaan pizza op de BBQ maken!

Pizza van de GasBBQ

Het maken van een Pizza op de GasBBQ is erg eenvoudig en ideaal voor de luie BBQ-er. De pizzasteen zorgt voor een authentieke pizzasmaak en de pizza is in een razendsnel tempo gemaakt. Wil je meer zien van de Outdoorchef City grill? Onze eigen directe ervaring met deze BBQ? Het resultaat zie je in de video hieronder:

Wil je meer weten over de BBQ Center-website? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook direct een kijkje nemen op de BBQ Center-website!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + fifteen =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.