Laat de herfst maar komen!

Brr … we willen het graag ontkennen, maar toch is het echt bijna afgelopen met de zomer. Nu betekent dat waarschijnlijk dat jij straks weer de boeken in moet duiken, en dat al jouw sportactiviteiten weer beginnen. Het betekent alleen nog veel meer! Het volgende seizoen staat namelijk voor de deur: de herfst. Dit seizoen brengt – naast veel regen en wind – ook veel lekkers met zich mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande, warme herfstrecepten? We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet!

Champignonsoep met Italiaanse kruiden

Champignonsoep met Italiaanse kruiden
Een soepje is altijd lekker: als lunch, voorgerecht of complete maaltijd. Tijdens deze koudere dagen is een rijkgevulde soep al helemaal lekker! Gebruik verschillende soorten paddenstoelen in deze heerlijke champignonsoep met Italiaanse kruiden voor een echte smaaksensatie.

Risotto met champignons

Risotto met Champignons
Heb je meer trek in een risotto met champignons? Kies dan voor dit heerlijke recept. Varieer – net als bij de champignonsoep – met allerlei soorten paddenstoelen voor nóg meer smaak. Shiitake en oesterzwammen zijn grote, smaakvolle paddenstoelen die geschikt zijn voor dit gerecht.

Spaghetti met pompoen

Spaghetti pompoen
Een pompoen is natuurlijk een echte herfstgroente, die ook pas in oktober weer verkrijgbaar is. Je kunt dit recept natuurlijk wel alvast bewaren, zodat je straks deze heerlijke spaghetti met pompoen kunt maken. Extra lekker met Parmezaanse kaas, peterselie en honing!

Gnocchi met pompoen-komijncrème

Gnocchi met pompoen-komijncreme
Ook dit is een lekker gerecht met pompoen, alleen dan maak je er een crème van. Je eet dit gerecht met gnocchi: een pastasoort in de vorm van ovale balletjes. Erg lekker én zeker eens de moeite waard om te maken!

Pasta met aubergine

Pasta met aubergine
Deze pasta met aubergine kun je eigenlijk altijd wel eten, maar aubergine doet ons toch meer denken aan de herfst. Misschien vanwege de kleur, misschien vanwege de smaak, of doordat aubergine gewoon veel lekkerder smaakt tijdens koudere dagen! Hoe dan ook: dit pastagerecht smaakt heerlijk door de aubergine, kruiden en Parmezaanse kaas.

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese
Deze Lasagne bolognese is natuurlijk een echte klassieker, maar dit gerecht smaakt nóg lekkerder met worstjes en dragon. We hebben dit recept dus een beetje aangepast, zodat jij een heerlijke, warme maaltijd op tafel zet tijdens de koudere avonden!

Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel
Ik ben gek op ovenschotels, en al helemaal in de herfst! Ovenschotels zijn heel gemakkelijk te maken, want je hebt – naast enkele ingrediënten – maar één ding nodig: een oven. Dit gerecht is ook nog eens erg lekker door de combinatie van aardappels, gehakt, Italiaanse groenten en kruiden.

Welke gerechten ga jij maken nu het wat kouder wordt? Je kunt jouw eten natuurlijk ook altijd bestellen!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − 11 =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.