Finale WK 2014: Duitsland – Argentinië

Hoe werkt het Pizza-WK?

De bedoeling van het Pizza-WK is precies hetzelfde als bij het voetbal WK: moge de beste winnen! Gaan er nu verschillende pizza’s tegen elkaar voetballen? Nee, niet bepaald. De echte wedstrijden van het WK bepalen welke pizza er gaat winnen. Elk land wordt namelijk vertegenwoordigd door een pizza. Deze pizza is verbonden aan het land door de ingrediënten op de pizza of door de naam.

Weer trots dankzij Louis

Pizza Pepperoni

Helaas is de Pizza Pepperoni niet meer in de race voor de titel. Maar laten we vooral niet vergeten wat we bereikt hebben dit WK. We hebben het geschopt tot de halve finale en dat is een presentatie om trots op te zijn. Van te voren gaven we Oranje niet heel veel kans om de poulefase te overleven, maar ze hebben het tegendeel laten zien. Niet alle spelers hadden de internationale ervaring die zo nodig werd geacht, maar juist deze spelers zijn boven zichzelf uitgestegen.

Natuurlijk hebben de topspelers zoals Robben, Van Persie en Sneijder dit team heel erg op sleeptouw genomen. Zij hebben aanvallend zoveel laten zien, zodat de verdediging zich hier aan op kon trekken. En laten we vooral Louis van Gaal niet vergeten. Zijn geniale wissels, tactieken en omgang met de groep hebben Nederland zoveel verder in dit toernooi gebracht. In ieder geval blijft een mogelijke tweede vernedering in een finale tegen Duitsland ons bespaart en mogen we nog uitkomen tegen het thuisland. Over twee jaar staan we op het EK en is dit Nederlands elftal klaar om de titel te pakken.

Pizza Argentinië (ARG) – Pizza Oktoberfest (DUI)

Wat gaat deze finale ons brengen? Wij hopen een hele spannende wedstrijd natuurlijk. Nog nooit heeft een Europees land een WK gewonnen op Zuid-Amerikaanse bodem. Zou dit dan de eerst keer zijn? Pizza Oktoberfest heeft natuurlijk het gastland compleet van de mat afgespeeld en Pizza Argentinië speelde een matige wedstrijd tegen de Pizza Pepperoni. Argentinië leunt heel erg op de krachten van Messi, terwijl Duitsland meerdere krachten heeft lopen zoals Müller, Özil, Hummels, Schweinsteiger, Klose en Lahm. En eigenlijk kunnen we nog veel meer namen toevoegen aan dit rijtje.

Voorspelling

Wij voorspellen een overwinning voor Pizza Oktoberfest en wel met 3-1. Wij juichen voor Europa en Argentinië heeft nog niet laten zien dat zij het snelle spel van Duitsland aankunnen. Ook al speelt Nederland niet in deze wedstrijd, toch kun jij weer meedoen aan een win actie op Pizza.NL. De hoofdprijs is namelijk een pizza workshop in Utrecht aangeboden door Houtoven.nl. Je leert hier pizza maken in een authentieke houtoven en alle stappen van het proces om een pizza te maken. Hoe win je deze prijs? Ga nu naar de Facebook-pagina van Pizza.NL en tag de grootste Oranje Fan die je kent! Wil je meer weten over de Pizzaworkshop bij La Lotta Cantina? Volgende week maken wij de winnaars bekend op onze Facebook-pagina. Wij geven de geweldige hoofdprijs weg aan maar liefst vijf koppels!

Win een pizzaworkshop

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − eleven =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.