Vegetarische pizza

Vegetarische pizzaVegetarische pizza is een pizza zonder vlees, die ideaal is om te eten als je graag vegetarisch eet. Deze vegetarische pizza is een heerlijke pizza met mozzarella, tomaat en basilicum. Deze pizza wordt ook wel ‘tricolore’ genoemd, doordat de kleuren van deze pizza overeenkomen met de kleuren van de Italiaanse vlag.

Recept: Vegetarische pizza

Vegetarische pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 400 g mozzarella (in plakjes gesneden)
  • 400 g tomaten
  • 4 deegbollen
  • 4 el olijfolie
  • basilicum
  • zout en zwarte peper (versgemalen)
Instructies
  1. Lek de tomaten en de mozzarella voor gebruik uit. (Zo wordt de pizza niet klef.)
  2. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
  3. Lek de mozzarella uit in een vergiet.
  4. Druk voorzichtig op de mozzarella, en laat er zoveel mogelijk uitlopen.
  5. Rol het deeg uit, en maak er een cirkel van. (Zorg ervoor dat de randen iets dikker zijn.)
  6. Leg de plakjes tomaat en mozzarella over het deeg, waarbij je de rand vrij een paar centimeter (ongeveer 2 cm) vrij laat.
  7. Strooi (naar smaak) een beetje basilicum en zout over de pizza.
  8. Besprenkel de pizza met olie, waarna je deze 6 tot 8 minuten in de oven op 275 graden bakt
  9. Bestrooi de pizza als laatste nog even met een flinke hoeveelheid zwarte peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.