Surinaamse Pizza

Surinaamse Pizza
Ben je gek op de Surinaamse keuken? Maak dan eens jouw eigen Surinaamse Pizza. Geniet van heerlijke, exotische ingrediënten, zoals trassi, ajumapeper en masala. Je proeft meteen het zonnige Suriname! Het kost wat moeite om deze pizza zelf te maken, maar het is zeker de moeite waard!

Recept Surinaamse Pizza

5.0 from 1 reviews
Surinaamse Pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • 3 ons spitskool, fijngesneden
  • 3 ons kipfilet, fijngesneden
  • 2 el pindakaas
  • een beetje trassi (garnalenpasta)
  • 0,25 ajumapeper, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • een scheutje ketjap
  • een halve ui, fijngesneden
  • 2 tl masala (Chan’s)
  • 3 tl djinten (komijn)
  • 1 bouillionblokje
  • 185 g mix voor pizzabodem
  • zonnebloemolie
  • water
  • zout
Extra nodig:
  • bakpapier
Instructies
  1. Doe de masala, komijn en een snufje zout in een kommetje.
  2. Voeg hier heet water aan toe tot het een dik mengsel wordt.
  3. Laat het mengsel rusten (minstens een uur).
  4. Voor het koken: snijd de spitskool fijn en was deze voor gebruik.
  5. Maak het deeg voor de pizzabodem (volgens de aanwijzingen van de verpakking) en laat even rusten.
  6. Verhit olie in een wok met een klein beetje trassi (0,25 theelepel).
  7. Bak nu de ui, ajumapeper en knoflook, doe er beetje ketjap bij en roer even om.
  8. Voeg de bouillon en het masalapapje toe, en bak 1 minuut op hoog vuur.
  9. Doe de rest van het mengsel even terug in een kom, waarbij je een klein beetje in de wok achterlaat.
  10. Bak de kipfilet op hoog vuur gaar.
  11. Voeg de spitskool toe, samen met de rest van het masalamengsel.
  12. Bak dit geheel op hoog vuur beetgaar.
  13. Meng pindakaas, tomatenpuree, een beetje komijn en een scheutje zout in een kommetje.
  14. Maak dit mengsel smeuïg door er een beetje water bij te doen.
  15. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het pizzadeeg uit en leg hier het pizzadeeg op.
  16. Besmeer de pizzabodem met het pindakaas-tomatenpureemengsel.
  17. Beleg de bodem met de gebakken kipfilet en spitskool.
  18. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza in 20 minuten goudbruin en knapperig.

Reacties