Recept: Pizza Hawai

Recept: Pizza Hawai


De enige echte pizza met ananas

De pizza hawai kennen wij als een pizza met ananas en ham. Er zijn ook andere versie met pepertjes, champignons of bijvoorbeeld bacon. In Nederland is deze pizza enorm populair en met dit recept maak je het eenvoudig zelf. Ondanks dat ze graag ananas eten in Hawai komt de pizza niet uit dit land. De eerste pizza Hawai is uitgevonden in het jaar 1962, in canada. Om precies te zijn in Ontario. Sindsdien duikt ananas regelmatig op bij mensen op de pizza. Het is een zoet ingrediënt waarmee je de zelfs de allerkleinste aan de pizza weet te krijgen. Hoe en wanneer deze Europa heeft bereikt is niet echt bekend maar we kunnen met enige zekerheid vaststellen dat de pizza hawai een van de populairste pizza’s is in Nederland. Samen met de pepperoni pizza en de Margherita staat dit bijna altijd bovenaan de meeste bestelde pizza’s. De Margherita is overigens de enige echte Italiaanse pizza tussen deze drie toppers.

Pizza Hawai
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
 • Pizzadeeg
 • Paar eetlepels tomatensaus
 • 100 gram geraspte mozzarella kaas
 • 140 gram volledig gekookte ham (in blokjes gesneden)
 • 200 gram ananas uit blik (uitgelekt)
 • Paar blaadjes verse basilicum
Instructies
 1. Verwarm je oven zo heet mogelijk. Het liefst 240 graden of hoger. Het gebruik van een pizzasteen maakt natuurlijk je pizza af als je deze in je oven gaan maken.
 2. Rol je pizzadeeg uit.
 3. Liefhebbers van dunne pizza rollen het pizzadeeg dun uit (naar smaak)
 4. Smeer nu tomatensaus over jouw pizza uit, niet te dik.
 5. Verspreid nu de ham, ananas en mozzarella over de pizza.
 6. Doe daarna de pizza in de oven. Afhankelijk van de temperatuur hoogte bepaal je hoe lang de pizza gebakken moet worden. Ergens tussen de 5 en 15 minuten is meestal het geval. Zodra de bodem krokant en goudbruin is moet je deeg (en je pizza) gaar zijn.
 7. Als garnering en voor de smaak doe je nog een paar blaadjes basilicum op je pizza.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.