Pizzabroodjes

PizzabroodjesDeze pizzabroodjes zijn altijd lekker. Je kunt ze gebruiken als snack op een verjaardag, als lunch  maar ook als bijgerecht bij een diner. Ze zijn makkelijk te maken, maar kosten net even iets meer voorbereidingstijd doordat het deeg nog even moet rijzen. Ze bevatten minder calorieën dan een pizza en zijn dus ook nog eens aardig verantwoord om te eten. Het is zeker de moeite waard om dit recept eens uit te proberen en zo de show te stelen bij je visite! Maar natuurlijk kun je ze ook allemaal zelf opeten.

Dit recept is voor 12 Pizzabroodjes

4.5 from 2 reviews
Pizzabroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 350 gram bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 3 gram gist
  • 5 gram zout
  • scheutje olijfolie
  • tomaten passata
  • oregano
  • geraspte kaas
  • ham
Instructies
  1. Verwarm de oven op de hoogste stand van je oven met onder en boven warmte. Dit is waarschijnlijk 250 °C.
  2. Meng de bloem, zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. Dit kan in een keukenmachine, of gewoon met je handen.
  3. Laat de mixer draaien op de laagste stand om het deeg te mixen.
  4. Als het deeg te droog wordt, voeg je nog wat extra water toe.
  5. Op het laatst een scheutje olijfolie toevoegen.
  6. Het deeg is af wanneer het zich tot een bal vormt die niet aan de zijkanten blijft plakken. Het deeg mag best nog wat plakkerig zijn.
  7. Het deeg moet vervolgens 1 uur rijzen op een warme plek onder en natte theedoek. Het deeg is klaar met rijzen wanneer het zich in volume verdubbeld heeft.
  8. Maak en bol van het deeg en laat dit een halfuur rusten.
  9. Je kunt nu de tomatensaus maken en breng de passata op smaak met wat peper, zout en oregano.
  10. Rol je deeg uit met een deegroller tot een lange lap. Verdeel de tomatensaus over de bodem. Gebruik vooral niet teveel, want dan wordt het deeg te nat.
  11. Beleg de pizza met de ham en de geraspte kaas (je kunt ook zelf nog ingrediënten toevoegen).
  12. Rol de lap deeg aan de brede kant op. Nu krijg je een lange rol.
  13. Verdeel de rol met een deegsteker in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
  14. Leg deze plakjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze iets plat.
  15. Doe wat geraspte kaas over de pizzarollen en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Ik heb dit voor mijn verjaardag gemaakt! Erg lekker. Enige probleem was dat ze te snel op waren. hahahaha


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.