Pizza Tonijn en Garnalen

pizza tonijn en garnalen

Eet jij graag het liefst alles wat uit de zee komt? Dan vind je deze Pizza Tonijn en Garnalen ook vast lekker! Dit is een uitgebreide pizza met tonijn, garnalen en allerlei soorten groenten. Hierdoor heb je het gevoel dat je toch nog op een gezonde manier van pizza geniet. Maak deze pizza voor jezelf, of verwen jouw gasten ermee!

Recept Pizza Tonijn en Garnalen

5.0 from 2 reviews
Pizza Tonijn en Garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 pizza
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 140 g tonijn, uitgelekt en in vlokken
  • 230 g garnalen, gepeld
  • oregano (naar smaak)
  • een handje verse basilicumblaadjes
  • 3 romatomaten, dungesneden
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 2 el pesto
  • 75 g gele ui, fijngesneden
  • groene en rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • 230 g champignons, fijngesneden
  • een handje olijven
  • 40 g mozzarella
  • geraspte kaas (naar smaak)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pureer de tomaten en kook deze in een scheut olie met zout, peper en tomatenpuree.
  3. Voeg nu ook de oregano en pesto toe en laat dit afkoelen.
  4. Snijd de champignons in schijven, snijd de paprika in stukjes en de ui in ringen.
  5. Laat de tonijn goed uitlekken.
  6. Rol het deeg goed uit en besmeer met het tomatenmengsel.
  7. Strooi er tonijn en garnalen over, en vervolgens de groenten, olijven, basilicumblaadjes, mozzarella en geraspte kaas.
  8. Bak de pizza 5 à 10 minuten in de oven, totdat de ingrediënten gaar zijn en de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Slim idee. Ik zag het al eens op pinterest voorbij komen. Toch maar eens proberen de volgende keer:)


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six − two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.