Pizza Tomaat Basilicum

Pizza Tomaat BasilicumLekker snel een pizza in elkaar draaien, maar wel helemaal zelf gemaakt? Dan ben je hier bij het goede recept. De Pizza Tomaat Basilicum is namelijk binnen 20 minuten klaar. Het beste kun je hier een grill voor gebruiken, maar een oven kan natuurlijk ook. Dan moet je wellicht de baktijden van de grill verdubbelen en even kijken wanneer het deeg goed gaar is. Want binnen 5 minuten lukt dat helaas niet in de oven. Succes in ieder geval!

Recept Pizza Tomaat Basilicum

4.0 from 2 reviews
Pizza Tomaat Basilicum
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 pizza (25 cm)
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 55 gram tomatensaus
  • 40 gram mozzarella
  • verse basilicum blaadjes
  • kruidenolie of olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
Instructies
  1. Zet de grill aan op middelhoge warmte stand met een beetje olie eroverheen. Heb je geen grill? Verwarm dan de oven voor op 180 °C (of zoals de verpakking van het pizzadeeg aangeeft).
  2. Verspreid wat bloem over het werkblad en rol hier het pizzadeeg over uit in de gewenste vorm.
  3. Smeer een kant licht in met olie en doe hier wat peper en zout overheen.
  4. Pak het deeg met je handen op en leg de kant met de olie naar beneden, direct op de bron van de warmte (grill of oven).
  5. Smeer de andere kant ook in met olie en laat het deeg zo 1 à 2 minuten bubbelen.
  6. Draai de pizza dan om en laat dit ook 1 à 2 minuten bubbelen.
  7. Verplaats het pizzadeeg vervolgens naar een minder warme plek (grill of oven).
  8. Smeer de tomatensaus, mozzarella en basilicum op de pizza en laat dit nog 2 à 5 minuten warm worden.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − eleven =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.