Pizza Spinazie en Mozzarella

Pizza Spinazie en MozzarellaTrek in pizza én toch het gevoel hebben dat je gezond bezig bent? Kies dan voor een Pizza Spinazie en Mozzarella. Deze pizza is eenvoudig zelf te maken, is snel klaar en is natuurlijk ook nog eens superlekker! Tip: maak er een lekkere, gezonde salade bij.

Recept Pizza Spinazie en Mozzarella

5.0 from 2 reviews
Pizza Spinazie en Mozzarella
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
Beleg:
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie (en wat meer voor het bestrijken)
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 ml kant-en-klare tomatensaus
  • 15 zwarte olijven
  • 500 g jonge spinazie (zonder steeltjes)
  • 220 g geraspte mozzarella
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Extra nodig:
  • plasticfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier, of besprenkel met olijfolie.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan (alvast voor het beleg).
  3. Bak de pijnboompitten en de knoflook 5 tot 6 minuten op laag vuur.
  4. Schep deze regelmatig om, totdat ze goudbruin zijn.
  5. Voeg de spinazie toe, draai het vuur hoger en laat de blaadjes slinken in de pan.
  6. Voeg zout en peper toe (naar smaak).
  7. Bestuif de pizzabodem met maïzena en verdeel de tomatensaus erover.
  8. Strooi de helft van de mozzarella erover en verdeel het spinaziemengsel erover.
  9. Leg de olijven erop.
  10. Strooi de rest van de mozzarella en de Parmezaanse kaas erover.
  11. Bak de pizza 12 tot 15 minuten.
  12. Bestrijk de rand met olijfolie voor het opdienen.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten + 11 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.