Pizza Puttanesca

Pizza PuttanescaBen jij dol op een Pizza Margherita, maar mag wel wel wat meer schwung op jouw pizza? Maak dan deze Pizza Puttanesca. Dit is de uitgebreide versie van deze heerlijke, traditionele pizza. Zo zitten er nu bijvoorbeeld olijven, ansjovis en knoflook op. Dat klinkt toch als een heerlijke pizza waarvan het water je in de mond begint te lopen?

Recept Pizza Puttanesca

4.0 from 2 reviews
Pizza Puttanesca
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 pizza
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 100 gram gemalen San Marino tomaten (of tomatensaus)
  • 250 gram mozzarella, gesneden
  • gedroogde oregano
  • handjevol basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 6 ansjovisjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 40 gram zwarte olijven, gesneden
  • een bosje peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Instructies
  1. Maak het pizzadeeg klaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Verspreid de tomaten(saus) over de pizzabodem uit en laat een randje van 1 cm van de kant leeg.
  3. Verdeel vervolgens ook de oregano, zout, peper en wat olijfolie op de pizzabodem.
  4. Leg ook het gehakte teentje knoflook, 6 ansjovis, de kappertjes, de olijven en de peterselie over de tomaten.
  5. Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 180 °C goudbruin in ongeveer 10 à 15 minuten.
  6. Haal de pizza uit de oven.
  7. Verdeel de mozzarella over de pizza, gevolgd door de gescheurde blaadjes basilicum en zout.
  8. Bak de pizza nog een paar minuten zodat de kaas smelt.
  9. Besprenkel de pizza met nog wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.