Pizza Prosciutto & Rucola

Pizza Prosciutto & RucolaDe Pizza Prosciutto & Rucola is een echte topper. Het is een van de favoriete pizza’s van de redactie van Pizza.NL. Je hebt deze pizza namelijk binnen no-time gemaakt, maar hij smaakt alsof je er uren mee bezig bent geweest. Je kunt er natuurlijk ook nog een beetje pesto bij op doen voor wat extra Italiaanse smaak.

Recept Pizza Prosciutto & Rucola

4.0 from 2 reviews
Pizza Prosciutto & Rucola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8 slices
Ingrediënten
  • een kant-en-klare pizzabodem of plat brood
  • 2 takjes verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 100 gram cherrytomaten
  • 3 à 4 plakjes prosciutto, in kleinere plakjes gesneden
  • 200 gram mozzarella
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 250 ml rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas, in vlokken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Plaats de pizzabodem op een grote bakplaat of in een pizzapan.
  3. Snijd de mint fijn en doe dit in een kleine kom samen met de olijfolie en de knoflook.
  4. Roer om alles te mixen.
  5. Smeer dit mengsel vervolgens uit over de pizzabodem.
  6. Snijd de chili en de tomaatjes.
  7. Snijd de prosciutto in kleinere plakjes.
  8. Scheur de mozzarella in kleinere stukjes.
  9. Verspreid dit allemaal over de pizza.
  10. Bak de pizza in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is en de bodem krokant. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  11. Haal de pizza uit de oven en verspreid hier de geraspte sinaasappel
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza slice calorieën: 165 Vet: 6 g Koolhydraten: 19 g Sodium: 348 mg Vezels: 1 g Proteïne: 8 g

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + nineteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.