Pizza Prosciutto

Pizza ProsciuttoIn minder dan uur staat deze overheerlijke Pizza Prosciutto dampend bij jou op tafel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn een aantal ingrediënten uit de Italiaanse keuken zoals parmaham, ui, oude kaas, basilicum. Om deze pizza helemaal af te maken, kun je de pizza bestrooien met wat rucola sla wanneer je hem uit de oven haalt. Er zijn nog veel meer pizza’s te verzinnen waarbij parmaham gebruikt wordt, maar bij deze pizza komt de smaak heel goed uit naast de andere producten. Indien je toch nog even wilt rondkijken naar andere recepten met parmaham, dat kan dat heel gemakkelijk natuurlijk!

 

Recept Pizza Prosciutto

4.5 from 2 reviews
Pizza Prosciutto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Pizza
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel
  • zout
  • 170 ml warm water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 gram verse roomkaas
  • 175 gram dun gesneden prosciutto
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 150 gram champignons in plakjes gesneden
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • een handjevol verse basilicum
  • versgemalen peperout
Instructies
  1. Vermeng de ingredienten voor het pizzadeeg in een kom en mix met mixer met deeghaken minstens 5 minuten, totdat het deeg zacht en luchtig is.
  2. Doe in een met bloem bestrooide kom, bedek met plastic folie en laat op een warme plek een half uur rijzen.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot de maat van je pizzavorm.
  4. Leg de pizzabodem in je ingevette pizza bakblik.
  5. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie totdat het vocht uit de champignons verdampt is.
  6. Spreid de roomkaas met de achterkant van een lepel over de pizzabodem.
  7. Verdeel de prosciutto losjes erover heen, vervolgens de uien, champignons en paprikastukjes. Dan de geraspte kaas, peper en zout.
  8. Bak in een hete oven (200 graden) ongeveer 20 minuten.
Voedingswaarde
Serveert: 2

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.