Pizza Primavera

Pizza PrimaveraDe Pizza Primavera is een Italiaanse pizza vol met groenten. Indien je meer een vleesliefhebber bent, zit je hier dus bij het verkeerde recept. De gezonde mens zal deze pizza zeker waarderen, al zitten er natuurlijk genoeg ingrediënten op die je met een dieet niet mag hebben. Maar wat maakt het uit? Een pizza is een pizza en zo nu en dan mag je lekker een keer uitpakken. Dat doe je dan inderdaad met dit recept voor de Pizza Primavera.

Recept Pizza Primavera

5.0 from 2 reviews
Pizza Primavera
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 pizza
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 350 gram paprika, in stukjes gesneden
  • 100 gram ui, fijngesneden
  • 1 zakje romige Parmezaanse basilicum saus om mee te koken
  • 60 gram verse bladspinazie
  • 200 gram geraspte mozzarella kaas
  • zwarte olijven, gesneden
  • pizzakruiden of Italiaanse kruiden
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Vet een bakplaat in met boter of kookspray.
  3. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat en maak er een rechthoek van met de afmetingen: 40x30 cm.
  4. Bak de bodem 6 tot 8 minuten of totdat hij lichtbruin is geworden.
  5. Verwarm ondertussen in een koekenpan een theelepel olijfolie op middelhoog vuur.
  6. Voeg de groenten hier aan toe bak kook deze 6 tot 8 minuten of totdat de uien zacht zijn.
  7. Verspreid ¾ van het sausmengsel vervolgens op over de pizzabodem.
  8. Doe hier de uien en de paprika bij op.
  9. Maak de pizza af met spinazie bladeren.
  10. Besprenkel de resterende saus ook over de pizzabodem.
  11. Bestrooi de pizza daarna met kaas.
  12. Bak de pizza dan nog eens 8 tot 10 minuten in de oven totdat de korst goudbruin is.
  13. Haal de pizza uit de oven en bestrooi hem daarna met olijven en kruiden.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × four =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.