Pizza Portobello

Pizza PortobelloDeze pizza is erg bijzonder, omdat de bodem van de pizza een portobello paddenstoel is. Er wordt gebruik gemaakt van de portobello paddenstoel. Dit is een paddenstoel met veel smaak, maar ook zeer stevig. Door de grootte zijn ze ideaal om te vullen, zoals ook hier gebeurd met deze Pizza Portobello. Kijk wel uit dat je de portobello niet te zwaar belaad, want dan wordt het moeilijk eten. Voor de vegetariërs kan de chorizo gewoon weggelaten worden. Wanneer je bang bent dat het vocht  van de tomaten in de paddenstoel trekt, kun je de tomaten ook later op de pizza doen. De Pizza Portobello is in ieder geval een leuke variatie op een normale pizza.

Recept 2 Pizza’s Portobello

4.0 from 2 reviews
Pizza Portobello
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • De hoed van 1 grote portobello paddenstoel
  • 1 eetlepel pastasaus
  • 50 gram geraspte mozzarella kaas
  • 3 zwarte olijven, pitloos en in stukjes gesneden
  • 2 plakjes chorizo worst
  • 1 grote tomaat, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Doe bakpapier op een bakplaat en leg hier de paddenstoel op. Bak de paddenstoel voor 5 minuten in de oven.
  3. Haal de paddenstoel uit de oven en doe hier de pastasaus op.
  4. Leg hier vervolgens de mozzarella, olijven, chorizo, tomaat en knoflook bovenop.
  5. Bak de pizza nog eens 20 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en bruin is.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 110 Vet: 4 g Verzadigde vetzuren: 1 g Koolhydraten: 13 g Suiker: 5 g Sodium: 115 mg Vezels: 4 g Proteïne: 8 g Cholesterol: 4 mg

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 + fifteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.