Pizza Pepperoni

Pizza PepperoniPizza Pepperoni, wie kent hem niet? Een grote fout die vaak gemaakt wordt met deze pizza, is dat hij hetzelfde zou zijn als de pizza salami. Dit is echter niet het geval. Pepperoni is namelijk gemaakt door onder andere paprika en heeft een scherpere smaak dan salami. Salami is dan ook geschikter om gewoon op brood te doen. Niet zo’n fan van de pittige pepperoni? Dan staat het recept voor Pizza Salami ook online. Voor de echte Italianen, lees vooral het recept en maak de Pizza Pepperoni. Om de pizza nog pittiger te maken, kun je er ook nog wat pepers opdoen.

Recept Pizza Pepperoni

4.0 from 2 reviews
Pizza Pepperoni
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Recept soort: Pizza
Keuken: Italiaans, Amerikaans
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 25 gr verse gist of 10 gram gedroogde gist
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • tomatensaus
  • mozzarella
  • (pittige) salami
  • Parmezaan
Instructies
  1. Giet het lauwwarme water in een brede bak of schaal en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is.
  2. Laat vervolgens een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen.Het is van belang dat het water rond de 35 graden is, hierbij werkt gist optimaal. De suiker helpt om dit proces op gang te brengen.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem, of gebruik een grote, brede kom.
  4. Meng het zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over, eventueel in fasen. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en zet deze op een warme plek weg, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming, om 1 tot 2 uur te rijzen.
  5. Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in de juiste portie per pizza.
  6. Rol elke portie uit tot een pizza.
  7. Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met
  8. tomatensaus, mozzarella, blaadjes verse basilicum en/of gedroogde basilicum en salami.
  9. Zet de pizza op een ingevette bakplaat of ingevet bakpapier in de midden van de oven en bak 15 minuten bij een voorverwamde oven op 250° C.
Voedingswaarde
Serveert: 4

 

Comments

  1. says

    Met dit recept is het echt veel lekkerder dan de Double Pepperoni van de New York Pizza!!


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + 7 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.