Pizza Peer, gorgonzola en pancetta

Pizza Peer Gorgonzola Pancetta Wil je eens een pizza proberen met een unieke smaak? Deze pizza met peer, gorgonzola en pancetta vind je dan vast lekker! Probeer de pizza bij voorkeur in de herfst, omdat peer echt een seizoensfruit is. De peer komt dan het best tot zijn recht.

 

Recept Peer, gorgonzola en pancetta

5.0 from 2 reviews
Pizza Peer, gorgonzola en pancetta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • kant-en-klare pizzabodem
  • peer
  • gorgonzola
  • spek
  • ui
  • tijm
  • chili
Instructies
  1. Snijd het deeg uit, of kneed het deeg in de grootte van een kleine pizzapan - of als je die niet hebt - een koekenpan.
  2. Leg het deeg op een koekenpan, zet het vuur aan en laat het bakken.
  3. Terwijl het deeg bakt, snijd je de peer en ui fijn.
  4. Snijd wat fijngesneden spek in hapklare stukjes en verkruimel de gorgonzola een beetje.
  5. Na 2 minuten kun je het deeg omdraaien. Beleg nu de pizza.
  6. Begin met de peren, verspreid het spek gelijkmatig en vul de gaten met ui en kaas, zodat de verschillende ingrediënten elkaar overlappen. (Als de kaas smelt, dan houdt deze alles bij elkaar.)
  7. Bak op hoog vuur voor ongeveer 3 - 4 minuten. Als de pizza klaar en lichtbruin is, haal 'm dan uit de oven.
  8. Bestrooi met verse tijm en geef het een beetje pit met chili.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Had niet gedacht dat een pizza met peer een goede combinatie was, maar dit heeft positief uitgepakt.


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.