Pizza Mozzarella, Artisjok en Ham

Artisjok, Mozzarella en Ham pizza.jpgSoms heb je weleens trek in een lekkere, originele pizza met een verrassende smaak. Deze Pizza Mozzarella, Artisjok en Ham is dan zeker een aanrader! Artisjok smaakt namelijk heerlijk met frisse mozzarella en zoete ham. Tip: beleg deze pizza met een handje zwarte olijven om de pizza nog nét iets meer smaak te geven!

Pizza Mozzarella, Artisjok en Ham

5.0 from 2 reviews
Pizza Mozzarella, Artisjok en Ham
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 4 kleine artisjokken
  • 300 g pizzameel
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 150 milliliter lauw water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 deciliter tomatensaus
  • 200 g mozzarella
  • 200 g hamreepjes
  • 4 el olijfolie
Instructies
  1. Pel de blaadjes van de artisjokken, totdat deze een lichtere kleur krijgen.
  2. De aanzet van de blaadjes moet zacht zijn. Test dit door in een blaadje te bijten.
  3. Laat de resterende blaadjes zitten.
  4. Pak een schaar en knip de puntjes eraf en haal de stelen er ook af.
  5. Snijd de artisjokken elk in zes stukken.
  6. Schil de citroen en pers de vrucht uit.
  7. Leg de artisjokken met de schil van de citroen in een pan, giet er kokend water over en kook deze nog 10 minuten.
  8. Lek ze uit en schep ze om met citroensap.
  9. Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met lauw water en olijfolie. Laat het deeg nu rijzen.
  10. Hak intussen de knoflookteentjes en de peterselie fijn en snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  11. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  12. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  13. Verdeel het deeg in vier stukken en maak van elk stuk een vierkant stuk.
  14. Besmeer de stukken deeg met tomatensaus en leg de artisjokken op de pizza's.
  15. Meng de ham, peterselie, knoflook en mozzarella en strooi dit mengsel gelijkmatig over de pizza’s.
  16. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel de pizza’s met een scheutje olijfolie.
  17. Bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − eight =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.