Pizza Máxima

Pizza ZalmHet is morgen onze eerste Koningsdag. En dat vier je natuurlijk met de koninklijke Pizza Máxima! Deze pizza is heel bijzonder, omdat deze gebaseerd is op de pizza die Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ooit aten bij een beachclub in Scheveningen. Nu vraag je je misschien af: waarom is deze pizza vernoemd naar de koningin en niet naar de koning? Dat is heel simpel! De toenmalige Koningin Margherita van Italië bracht een bezoekje aan haar stad, waarna de meesterkok een pizza naar haar vernoemd heeft. Toen Koningin Máxima Middelburg bezocht, bedachten pizzabakkers de Pizza Máxima. Wil je helemaal in stijl genieten van een decadent stukje pizza? Dan moet je zeker eens deze heerlijke pizza maken!

 

Recept Pizza Máxima

4.5 from 2 reviews
Pizza Máxima
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • pizzadeeg (bij voorkeur zelfgemaakt)
  • 200 g plakjes of stukjes gerookte zalmfilet
  • 100 g kappertjes
  • rucola (naar smaak)
  • 125 g mozzarella
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zeezout en peper
  • mierikswortelmayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt, zie recept)
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel uit een potje
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gehakte bieslook of dille
  • 2 el tomatensaus (bij voorkeur zelfgemaakt)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Maak het pizzadeeg. (Je kunt ook een kant-en-klaarpak gebruiken.)
  3. Bestrijk deze dun met tomatensaus.
  4. Strooi een eetlepel kappertjes over de bodem en beleg met stukjes mozzarella.
  5. Besprenkel de pizza met nog een beetje olijfolie, voordat je de pizza in de oven doet.
  6. Bak de pizza in 15 à 20 minuten totdat deze mooi goudbruin van kleur is.
  7. Houd de pizza intussen warm tussen twee (verwarmde) borden.
  8. Maak nu jouw eigen mierikswortelmayonaise. (Als je een kant-en-klare variant gebruikt, doe het er dan op.)
Mierikswortelmayonaise
  1. Meng de geraspte mierikswortel en mayonaise door elkaar.
  2. Roer de bieslook of dille er goed doorheen.
  3. Verdeel dotjes mierikswortelmayonaise op de pizza.
  4. Als je de mierikswortelmayonaise aangebracht hebt, dan kun je de pizza eventueel nog even kort in de oven doen om de pizza nog een beetje op te warmen.
Topping
  1. Beleg de gebakken pizza met de overige ingrediënten.
  2. Leg in het midden een grote hand rucola en verdeel daaromheen de gerookte zalm.
  3. Voeg naar smaak eventueel nog extra kappertjes toe.
  4. Besprenkel de rucola met een klein beetje olijfolie.
  5. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper en zeezout toe.

Eet smakelijk én veel plezier morgen!

Reacties

Laat een reactie achter bij Florian Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.