Pizza Kaneel

Pizza KaneelDe Pizza Kaneel is geen gewone pizza. Het is namelijk een zoete pizza. Geen tomatensaus, mozzarella of ham, maar alleen maar zoetigheid. Voor de zoetekauwen onder ons dus een ware smaaksensatie. Top aan dit recept is dat er niet eens kaneel wordt gebruikt, maar het eindresultaat toch echt naar kaneel smaakt!

Recept Pizza Kaneel

4.0 from 2 reviews
Pizza Kaneel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 pizzabodemmix
  • 4 eetlepels koude boter, in blokjes gesneden, gehalveerd
  • 4 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 110 gram bruine suiker, gehalveerd
  • 1½ theelepels kaneel, gehalveerd
  • 160 gram poedersuiker
  • 4 à 5 eetlepels slagroom
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de pizza pan in en doe hier een laag boterblokjes en bruine suiker in.
  3. Leg de pizzadeeg uit het pak voorzichtig in de pan over de boter en de bruine suiker.
  4. Verspreid vervolgens de boter over het deeg.
  5. Doe hier een laag met suiker en kaneel overheen.
  6. Bak de pizza ongeveer een halfuur of totdat de pizzadeeg geheel doorbakken is.
  7. Laat het 10 minuten afkoelen totdat de bruine suiker en de suiker vast op de pizza zitten.
  8. Snijd het geheel in stukken.
  9. Doe de poedersuiker en de slagroom in een kom en roer totdat dit een soepel geheel is.
  10. Doe dit over de stukken pizza heen en serveer.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 770 Vet: 32 g Verzadigde vetzuren: 19 g Koolhydraten: 116 g Suiker: 66 g Sodium: 490 mg Vezels: 4 g Proteïne: 9 g Cholesterol: 85 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.