Pizza Haver

Pizza HaverWil je genieten van een heerlijke pizza, maar wel graag gezond blijven eten? Dan is de Pizza Haver echt iets voor jou! Je doet er zoveel groenten op als je wilt en je kunt ‘m zonder schuldgevoel naar binnen werken! Deze licht verteerbare, gezonde pizza is ook ideaal om te eten voordat je gaat sporten. Maak ‘m binnen een uur op Pizza.nl!

 

 

Recept Pizza Haver

3.5 from 2 reviews
Pizza Haver
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • 250 g havermout
  • 2 el boekweit
  • 2 handjes walnoten
  • een stuk of acht zongedroogde tomaatjes
  • 2 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 200 ml water
  • 2 eieren
  • een scheutje walnoot- of olijfolie
  • tomatensaus
  • plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons of rode ui (wat jij lekker vindt!)
  • rucola
  • eventueel tonijn
  • eventueel wat Parmezaanse kaas of grana padano
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak fijn.
  3. Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij.
  4. Mix tot een glad mengsel.
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel uit. (Houd daarom een dikte van ongeveer een halve centimeter aan.)
  6. Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.
  7. Haal de pizzabodem eruit en besprenkel met walnoot- of olijfolie.
  8. Besmeer de bodem nu licht met tomatensaus en beleg met alles wat je lekker vindt. (Houd de rucola en Parmezaanse kaas apart.)
  9. Bak een halfuur in de oven totdat de bodem hard is en de groenten goed doorbakken zijn.
  10. Haal uit de oven en maak af met rucola en eventueel kaasvlokken.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    HOi lekker en simpel, al een paar maanden ben ik echt fan van jullie! Heel leuk om elke dag post/inspiratie van jullie te krijgen!


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.