Pizza Gorgonzola

Pizza gorgonzolaDe Pizza Gorgonzola is gemaakt van gorgonzola kaas. Dit is een blauwschimmelkaas van volle koeienmelk dat uit het noorden van Italië komt. De schimmel die hier voor gebruikt wordt, heet Penicillium roqueforti en is verantwoordelijke voor de karakteristieke smaak. Aangezien deze pizza voor het grootste gedeelte uit gorgonzola bestaat, hadden we hem ook de schimmelpizza kunnen noemen. Maar dat klinkt toch niet zo aantrekkelijk als Pizza Gorgonzola. De pizza smaakt namelijk helemaal niet naar schimmel, maar gewoon naar een lekker stuk kaas met de verkeerde kleur.

Recept Pizza Gorgonzola

4.0 from 2 reviews
Pizza Gorgonzola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
Pizzabodem
  • 10 gram droge gist
  • 150 ml lauw water
  • 2 theelepels zout
  • 350 gram Italiaanse 00 bloem di grano tenero
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
Beleg
  • 6 eetlepels passata
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 pizzavormen (of springbodems) met een doorsnede van 24 a 25 cm.
Instructies
  1. Meng het zout en de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden,
  2. Meng de gist met het water en giet dit vervolgens in het kuiltje.
  3. Laat dit 5 à 10 minuten rusten.
  4. Roer door middel van een vork steeds een beetje bloem bij het gistmengsel. Nadat je de helft van de bloem er doorheen hebt geroerd, kun je de drie eetlepels olijfolie door het mengsel roeren.
  5. Meng dan weer bloem door het mengsel en voeg opnieuw 3 eetlepels olijfolie toe.
  6. Bestrooi het werkblad met bloem en leg het deeg hier op. Kneed het met de hand totdat het zacht en elastisch is.
  7. Maak een bal van de deeg en leg de bal in een kom ingevet met olijfolie. Dek dit geheel af met een natte theedoek en laat het minimaal 1 uur op een warme plek rijzen. Het deeg is goed gerezen wanneer het in volume verdubbeld is.
Beleg
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak met een deegroller een mooie pizzabodem.
  3. Verdeel de drie eetlepels passata over de pizza met behulp van een lepel.
  4. Verbrokkel de gorgonzola over dit mengsel.
  5. In 15 minuten kun je de pizza gaar bakken

Buon Appetito!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − 11 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.