Pizza Geitenkaas & Rode Ui

Pizza Geitenkaas & Rode UiDe Pizza Geitenkaas & Rode Ui is een toppertje onder de pizza’s in pizzawereld. De heerlijke smaak van geitenkaas hoort echt op een pizza thuis. De rode ui versterkt de smaak van de geitenkaas. Geitenkaas werd vroeger gemaakt, omdat de geitenmelk maar beperkt houdbaar is. Dit deden ze onder andere door zout toe te voegen aan de kaas, want dit ging de groei van ongewenste bacteriën tegen. Geitenkaas is witter dan kaas van de koe, omdat geiten alle kleurstoffen omzetten naar vitamine A. Lekker gezond dus!

Recept Pizza Geitenkaas & Rode Ui

4.5 from 2 reviews
Pizza Geitenkaas & Rode Ui
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 150 ml water
  • 250 gram harde tarwe bloem
  • 15 gram gist
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 150 gram zachte, verkruimelde geitenkaas
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • ½ eetlepel zeezout
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tijm
Instructies
Pizzabodem
  1. Meng de bloem en een ½ theelepel zeezout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Maak de gist glad met 1 theelepel van het water en doe dit samen met 2 eetlepels olijfolie en het overige water in het kuiltje.
  3. Meng alles totdat de rand van het deeg loslaat.
  4. Kneed het deeg 5 minuten lichtjes op een met bloem bestoven werkblad.
  5. Leg het deeg vervolgens in een met olie in gesmeerde kom. Doe hier een vochtige theedoek overheen en laat het rijzen totdat het volume verdubbeld is.
Pizzatopping
  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hier olijfolie in.
  2. Fruit de rode ui voor 15 minuten totdat ze glazig en zacht zijn.
  3. Doe hier vervolgens de suiker en de knoflook door.
  4. Bak dit geheel nog 5 minuten of totdat de ui begint te karameliseren en voeg de tijm toe.
Pizzadeeg
  1. Haal het deeg tevoorschijn en kneed het in 5 minuten plat op een met bloem bestoven werkblad.
  2. Maak er een pizzabodem van met een doorsnede van 30 cm.
  3. Verdeel de uien over de pizzabodem, maar laat aan de rand een smalle strook vrij.
  4. Strooi de geitenkaas over de pizza en voeg peper en zout toe.
  5. Dek de pizza luchtig af en laat hem een halfuur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  7. Bak de pizza 12 à 15 minuten in de oven totdat de korst goudbruin is.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

four × one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.