Pizza Gehaktbal

Pizza gehaktbalLekker tussen de middag een broodje bal. Maar na een paar keer gaat dat ook vervelen. Misschien moet je overstappen op een pizza, maar dat redt het toch niet bij dat broodje bal moet je dan bekennen. Totdat je op het geniale idee komt om een gehaktbal op een pizza te doen! En dat is helemaal geen raar idee. Wij hebben hier voor jou het recept voor een Pizza Gehaktbal. Heerlijk gecombineerd met kaas en kruiden, eet jij hier toch echt een koning onder de pizza’s op. Het beste is nog dat je hem zelf gemaakt hebt, want dit recept is ook voor de onervaren pizzabakker!

Recept Pizza Gehaktbal

4.5 from 2 reviews
Pizza Gehaktbal
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 slice wit brood (alleen de binnenkant, zonder korst)
  • 80 ml warm water
  • 120 gram gemalen kalfsvlees
  • 85 gram hete Italiaanse worst (het velletje verwijderd)
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eiwit los geklopt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
Instructies
  1. Gehaktballen
  2. Leg het brood in het warme water in een kom. Laat dit voor minimaal 10 minuten staan totdat het helemaal doorweekt is.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat.
  4. Knijp het meeste van het water uit het brood. Scheur het brood in stukken van ongeveer 2,5 cm en stop ze in een grote schaal.
  5. Voeg hier aan toe: het gemalen kalfsvlees, de Italiaanse worst, knoflook, peterselie, eiwit, de helft van de Parmezaanse kaas, ¼ theelepel zout en peper naar smaak. Kneed dit door elkaar met natte handen.
  6. Maak van het vlees mengsel 10 gehaktballen en leg ze op de bakplaat. Bedek de plaat met een plastic zak en zet ze in de koelkast (minimaal 2 uur, het liefste de hele nacht).
  7. Verwijder vervolgens de plastic zak van de gehaktballen en plaats ze direct in de oven. Bak ze totdat de bruin zijn in ongeveer 15 minuten.
  8. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden.
  9. Pizza
  10. Verwarm in een pan op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie.
  11. Voeg hier de ui aan toe met een beetje zout en fruit dit ongeveer 8 minuten.
  12. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de deegbal in het midden. Vet je vingers in met olijfolie en maak er een pizzavorm van (diameter 30 cm).
  13. Zorg ervoor dat de randen iets omhoog staan. Laat het deeg vervolgens 15 minuten rijzen.
  14. Vet de korst zachtjes in met olijfolie.
  15. Verspreid de tomatensaus over de pizzabodem, ongeveer 3 a 5 cm van de rand af.
  16. Verdeel de uien over de saus.
  17. Leg de gehaktballen hier bovenop. Maak de pizza af met mozzarella en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  18. Verplaats de pizza naar de oven en bak de pizza totdat hij goudbruin is en de kaas aan het bubbelen is. Dit duurt ongeveer 9 a 12 minuten.
  19. Verwijder de pizza uit de oven en verdeel de overgebleven Parmezaanse kaas over de pizza.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 440 Vet: 24 g Verzadigde vetzuren: 7 g Koolhydraten: 40 g Suiker: 4 g Sodium: 1300 mg Vezels: 3 g Proteïne: 15 g Cholesterol: 20 mg

Geniet ervan!

Comments

  1. says

    Dit is het tweede recept wat ik van jullie probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik pizza.nl heb gevonden.


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.