Pizza Fruit

Pizza FruitWil jij een keer een super gezonde pizza maken, met een beetje glazuur? Dan ben je bij het goede recept aangekomen. Deze pizza is niet heel moeilijk te maken en je kunt er al het fruit op doen dat jij lekker vindt! We hebben met de foto en het recept een paar opties gegeven, maar met een beetje fantasie heb jij zo je eigen Pizza Fruit gecreëerd.

Recept Pizza Fruit

3.7 from 3 reviews
Pizza Fruit
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 12-26 slices
Ingrediënten
  • 60 gram boter (zacht)
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel citroenextract
  • 160 gram bloem voor alle doeleinden
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 110 gram roomkaas (zacht)
  • 30 gram poedersuiker
  • 240 ml slagroom
  • 1 banaan, stevig en gesneden
  • 120 gram aardbeien
  • 230 gram mandarijntjes (uitgelekt)
  • handjevol frambozen
  • 50 gram ananas
  • 50 gram bosbessen
  • 50 gram suiker
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml water
  • 2 theelepels maïzena
Instructies
  1. Meng in een kleine kom de boter en suiker tot een licht en luchtig beslag.
  2. Klop het ei en de extracten hier doorheen.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en het zout.
  4. Voeg dit toe aan het botermengsel en klop dit goed door elkaar heen.
  5. Dek dit geheel af en zet het 30 minuten in de koelkast.
  6. Doe het deeg vervolgens in een ovenschaal van 30 cm bij 35 cm.
  7. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 12 à 14 minuten of totdat het deeg lichtbruin is geworden.
  8. Laat de pizzabodem volledig afkoelen op een rooster.
  9. Om glazuur te maken, mix je de suiker en maïzena in een kleine steelpan.
  10. Roer hier het water en de sinaasappelsap doorheen tot een gladde massa.
  11. Breng dit aan de kook en blijft dit 1 à 2 minuten roeren totdat het dik wordt.
  12. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur in een halfuur.
  13. Mix voor de topping in een kleine kom de roomkaas en de suiker tot een gladde massa.
  14. Voeg de slagroom toe en meng dit goed.
  15. Verspreid dit roomkaas mengsel over de pizzabodem.
  16. Schik het fruit naar keuze hier boven op en borstel het glazuur over het fruit.
  17. Bewaar de pizza in de koelkast

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Ben nu bezig maar heb grote twijfels. Exact gedaan met het beslag zoals beschreven. Maar na het uit de koeling halen kreeg ik het niet glad op de plaat. Na 5 minuten in de oven (op de plaat lag een klomp deeg) de plaat er uit gehaald want het deeg bleek te gaan bruinen als een klomp, en het deeg daarom zo goed mogelijk met spatel glad gemaakt. Laat het vervolg van deze baksessie in een andere reactie wten, maar het begint niet goed. Heb trouwens de boter de avond er voor al uit de koeling gehaald. Deze was dus echt zacht.


    20

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve + nine =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.