Pizza Couscous met worst en artisjok

Pizza met worst en artisjok2Heb je trek in een pizza, die net iets anders is? Pizza Couscous met worst en artisjok is dan zeker het proberen waard! Couscous is een bijzonder soort pasta uit Marokko en artisjok is een plant, waarvan je bepaalde delen kunt eten als groente. Daarnaast zorgen de kalkoenworstjes voor een heel smakelijk geheel!

Recept Pizza Couscous met worst en artisjok

4.0 from 2 reviews
Pizza Couscous met worst en artisjok
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4-6
Ingrediënten
  • 315 g gekookte couscous (bij voorkeur volkoren)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 85 g geraspte scherpe Cheddarkaas of mozzarella (of beide)
  • 1 el olijfolie
  • een halve theelepel gehakte knoflook
  • een halve paprika, gehakt (rood, groen en/of geel)
  • een halve middelgrote rode ui, fijngesneden
  • 1 tl Italiaanse kruiden (of naar smaak)
  • ⅛ tl rodepepervlokken (of naar smaak)
  • 3 kleine kalkoenworstjes
  • 250 ml marinarasaus
  • 2 artisjokharten, uitgelekt, in vieren gesneden (uit blik)
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • een handje rucola (optioneel)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Spray een taartvorm van 20 of 22 centimeter in met bakspray, of vet in met boter.
  3. Meng de couscous, losgeklopte eieren en een kwart van de Cheddarkaas in een middelgrote kom.
  4. Druk de onderkant en de zijkanten in van het te bereiden gerecht.
  5. Bak ongeveer 20 minuten, of totdat de pizza klaar is.
  6. Haal uit de oven en zet apart (laat de oven aan).
  7. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
  8. Voeg de knoflook, paprika en ui toe.
  9. Bestrooi met Italiaanse kruiden en rodepepervlokken (naar smaak).
  10. Kook tot de groenten zacht zijn, onder af en toe roeren.
  11. Snijd de worsten in stukjes van ongeveer 2 centimeter en roer ze door het ui-paprikamengsel.
  12. Laat verder koken tot de worsten goed doorbakken zijn.
  13. Breng op smaak met zout en zet even weg.
  14. Verdeel de saus gelijkmatig over de pizzabodem van couscous.
  15. Beleg nu met het worst-ui-pepermengsel.
  16. Leg de stukken artisjok er gelijkmatig bovenop.
  17. Strooi de resterende Cheddarkaas en de Parmezaanse kaas over de pizza.
  18. Plaats terug in de oven en bak de pizza, totdat deze goed warm is en de kaas gesmolten is. (Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.)
  19. Strooi (eventueel) nog een handje rucola over de pizza heen en dien meteen op.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    zal zeker proberen, gezond,simpel en lekker zoals de meeste van jullie gerechten maar ik heb altijd liever de hoeveelheid voor 2 personen,hebben altijd teveel…


    60

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + thirteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.