Pizza Con Gamberi

Pizza con GamberiDe Pizza Con Gamberi is een echte pizza met garnalen. Wanneer je je pizza met je handen gaat eten, kun je de schaal om de staart van de garnaal laten en die er later alsnog vanaf halen. Indien je je pizza netjes met mes en vork eet, is het slimmer om de schaal alvast van de staart af te halen zodat je daar later geen last meer van hebt. Natuurlijk kan de garnaal ook vervangen door andere vis naar keuze.

Recept voor vier Pizza’s Con Gamberi

5.0 from 2 reviews
Pizza Con Gamberi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 800 gram tomaten: gehalveerde cherrytomaten, San Marzano tomaten (of soortgelijke tomaten, gesneden in plakken van ½ cm) en uitgelekte en hand fijngeknepen tomaten uit blik.
  • 4 teentjes fijngehakte knoflook
  • 40 gepelde garnalen, laat de schaal om de staart als u de pizza met je handen wil eten
  • 40 zwarte olijven met pit
  • 4 theelepels venkelzaad
  • zwart peper en zout
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 40 blaadjes rucola
  • 4 deegbollen
Instructies
  1. Laat alle tomaten grondig uitlekken zodat de pizza niet zompig wordt van al het vocht. Doe dit bijvoorbeeld met een vergiet. De verse tomaten kun je het beste uitdrukken in het vergiet.
  2. Doe de mozzarella ook in het vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Verwarm de oven voor op 275 °C.
  4. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is. Dit kun je ook doen door de randen terug te vouwen.
  5. Verspreid de tomaten en de mozzarella over de pizza's. Laat 2 cm van de rand vrij van beleg.
  6. Verdeel de gehakte knoflook over de pizza.
  7. Leg vervolgens de garnalen en de olijven op de pizza.
  8. Bestrooi de pizza met peper en zout en doe er nog wat olijfolie op.
  9. Bak de pizza in 10 à 12 minuten in het midden van de oven.
  10. Garneer de pizza nadat je hem uit de de oven hebt gehaald met blaadjes rucola.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. zegt

    HOi lekker en simpel, al een paar maanden ben ik echt fan van jullie! Heel leuk om elke dag post/inspiratie van jullie te krijgen!


    100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + eleven =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.