Pizza Cipolla

Pizza CipolleDe Pizza Cipolla is een pizza die volledig in het teken staat van uien. En er zitten een hoop uien op deze pizza. Dit maakt deze pizza niet geschikt voor mensen die huilen bij het snijden van uien. Dit kun je dan beter uit besteden, of even verder naar andere recepten op Pizza.nl gaan kijken. De uien worden aangevuld met paprika, kaas en heel veel kruiden. Hij is makkelijk te maken, dus binnen no time heb jij een pizza op tafel staan. Ook is het een goed idee net alsof te doen dat je gaat huilen van deze pizza, dan wordt deze pizza zelfs voor je gemaakt. En dat zou natuurlijk helemaal perfect zijn!

Recept Pizza Cipolla

4.5 from 2 reviews
Pizza Cipolla
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
Pizzabodem
  • 500 gram bloem
  • 35 gram gist
  • 1 ei
  • 60 gram suiker
  • 75 gram margarine
  • 5 gram zout
  • ¼ liter melk
Beleg
  • 250 gram tomatensaus
  • snufje pizzakruiden
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 paprika
  • 20 gram gedroogde oregano
  • 500 gram uien
  • 1 à 2 knoflooks
  • 400 gram Gouda of Edammer kaas
Instructies
Pizzabodem
  1. Meng de gist met twee eetlepels lauwe melk en de suiker. Laat dit rijzen.
  2. Doe de helft van de bloem in een kom. Voeg hier de margarine, lauwe melk, ei, zout en de gerezen gist aan toe.
  3. Kneed het deeg krachtig totdat het een mooi glad en glanzend beslag is.
  4. Voeg de overige ingrediënten onder pizzabodem toe en kneed opnieuw.
  5. Dek het deeg af met een natte theedoek en laat het rijzen. Wanneer het volume van het deeg verdubbeld is, is de deeg goed gerezen. Dit kan een halfuur tot drie kwartier duren.
Beleg tijdens het rijzen
  1. Snijd de uien in dunne ringen.
  2. Doe de knoflook door een knoflookpers.
  3. Bak de ui en de knoflook kort in een pan met een beetje olijfolie en breng dit op smaak met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
  4. Kruid de tomatensaus met de pizzakruiden.
Pizzabodem
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kneed het gerezen deeg nogmaals krachtig.
  3. Rol het deeg uit op een bakplaat belegd met bakpapier.
  4. Smeer de tomatensaus op de pizzabodem.
  5. Verdeel het knoflook-uit mengsel hier overheen.
  6. Rasp de kaas en strooi dit over de uien.
  7. Schuif de pizza in de oven en bak de pizza 20 à 30 minuten totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.