Pizza Chicken Fajita

Pizza Chicken FajitaDe Mexicaanse keuken gemixt met de Italiaanse keuken zorgt voor deze Pizza Chicken Fajita. De vulling van een Fajita is hier in principe overgebracht naar een pizzabodem. Dit zorgt voor een leuke samenkomst van smaken. Toch worden er ook veel smaken gecombineerd. Uit de Mexicaanse keuken meegenomen zijn duidelijk de salsa en de chilipoeder. De Italiaanse keuken brengt de mozzarella en de paprika. Leuk dat twee keuken zo goed samen gaan, maar nog steeds een beetje van zich zelf houden.

Recept Pizza Chicken Fajita

4.0 from 2 reviews
Pizza Chicken Fajita
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 250 gram gesneden kip
  • 1 grote ui, gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 226 gram salsa
  • 120 gram Mexicaanse kaas mix
  • 80 gram mozzarella
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de pizzabodem van het deeg en leg dit op een bakplaat met bakpapier.
  3. Fruit in een grote pan de ui en de paprika totdat de ui licht gekarameliseerd is.
  4. Breng dit op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg hier de gesneden kip aan toe en mix alles samen.
  5. Verspreid de salsa over de pizzabodem.
  6. Leg hier de mozzarella bovenop.
  7. De kip kan hier weer bovenop. Verspreid het gelijk over de pizza.
  8. Maak de pizza af met de Mexicaanse kaas mix.
  9. Bak de pizza 10 a 15 minuten totdat de kaas bubbels laat zien en de korst goudbruin is.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 150 Vet: 8 g Verzadigde vetzuren: 3 g Koolhydraten: 4 g Suiker: 2 g Sodium: 370 mg Vezels: 1 g Proteïne: 15 g Cholesterol: 45 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − thirteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.