Pizza Calzone Broccoli en Vier Kazen

Pizza Calzone Brocoli en vier kazenDit is pas een echte Pizza Calzone. De Pizza Calzone Broccoli en Vier Kazen is een heerlijke pizza om met meer mensen te delen, omdat hij goed in stukken te verdelen is. Er zitten maar liefst vier verschillende soorten kaas in deze pizza. De Parmezaanse Kaas is een Italiaanse kaas die oorspronkelijk uit de omgeving van Parma komt en wordt gemaakt van koeienmelk. De ricotta kaas wordt gemaakt van koeien- of schapenmelk en heeft een milde en zacht zoete smaak. Mozzarella wordt van oudsher gemaakt van de melk van de waterbuffel, maar tegenwoordig ook steeds meer van koeienmelk. Provolone kaas wordt gemaakt van koeienmelk dat vervolgens gekneed wordt met de toevoeging van heet water. Provolone is een kaas die erg goed te raspen is. Al deze vier kazen gaan gewoon op deze pizza. Dat wordt een groot feest!

Recept Pizza Calzone Broccoli en Vier Kazen

4.5 from 2 reviews
Pizza Calzone Broccoli en Vier Kazen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 pizza
Ingrediënten
  • 420 ml warm water (45 °C)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ⅔ theelepel zout
  • ½ theelepel oregano, gedroogd
  • 440 gram broodmeel
  • 2½ theelepel actieve, droge gist
  • 280 gram ontdooide, gesneden broccoli
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram versnipperde provolone kaas
  • 50 gram versnipperde Parmezaanse kaas
  • 50 gram versnipperde mozzarella kaas
  • 50 gram ricotta kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
Instructies
  1. Doe het water, olijfolie, zout, oregano, broodmeel en de gist in een broodbakmachine in de volgorde zoals de maker van deze pan adviseert. Heb je dit niet thuis, kneed het dan vooral met de hand in een kom.
  2. Maak ondertussen de vulling van de pizza door het vocht uit de broccoli te knijpen.
  3. Bak in een grote koekenpan de broccoli en de knoflookpoeder samen met de olijfolie.
  4. Roer de vier verschillende kazen in de pan erbij.
  5. Haal het brood uit de broodbakmachine, of wanneer je klaar bent met kneden, spreid je het deeg uit en maakt er 20 cm grootte cirkels van.
  6. Verspreid de vulling in aan een kant van de cirkel, zodat je de andere kant later dicht kan klappen. Houd ook de randen vrij van vulling.
  7. Doe de calzone dicht door de niet gevulde kant over de gevulde kant te klappen.
  8. Druk de uiteindes van de calzone dicht door er met de vingers van de vork in te drukken.
  9. Plaats de pizza op een licht ingevette bakplaat en laat het 30 minuten rijzen in een tochtvrije omgeving.
  10. Verwarm de oven voor op 260 °C.
  11. Smeer de bovenkant van de pizza licht in met olijfolie.
  12. Bak de pizza 20 à 30 minuten in de oven totdat hij goudbruin is geworden.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Dit is het tweede recept wat ik van jullie probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik pizza.nl heb gevonden.


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.