Pizza Buffelworst met friarelli

pizza buffelworst met friarelliWil jij graag eens een echt, Napolitaans pizzarecept proberen? Dan wil jij deze pizza met salsiccia (buffelworst), provola (mozzarella), friarelli (broccoli) en pecorino (schapenkaas) vast zelf maken! Friarelli heeft een bittere smaak, waardoor deze goed samengaat met de buffelworst. Deze Pizza Buffelworst met friarelli is redelijk eenvoudig om te maken, waardoor je al binnen 20 minuten van dit bourgondische gerecht kunt genieten!

Recept Pizza Buffelworst met friarelli

4.5 from 2 reviews
Pizza Buffelworst met friarelli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 200 g pizzadeeg (kan ook met kant-en-klare pizzabodems)
  • 150 g buffelworst, in dunne plakjes
  • 300 g friarelli
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine Spaanse peper, fijngesneden
  • 60 tot 80 g provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd
  • 20 g pecorino, versgeraspt
  • olijfolie van zeer goede kwaliteit
  • zout
Instructies
  1. Verhit de oven voor op 250 °C.
  2. Was de friarelli en verwijder de stelen.
  3. Bak de groente in een koekenpan in een beetje olijfolie, samen met de Spaanse peper en de knoflook op hoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten.
  4. De groente moet 'al dente' (beetgaar) blijven.
  5. Bestrooi met een snufje zout.
  6. Spreid het pizzadeeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat bestoven is met een beetje meel.
  7. Gebruik eerst je vingertoppen en laar het daarna heen en weer gaan, van je ene vlakke hand naar de andere.
  8. Rek het deeg vanuit het midden naar buiten uit.
  9. Leg het deeg op een bakplaat die is ingevet met een klein beetje olijfolie.
  10. Besprenkel het deeg met een beetje olijfolie, beleg het met de dunne plakjes buffelworst en zet 10 minuten in de oven.
  11. Verdeel de friarelli erover en beleg met de provola.
  12. Zet nog eens 5 minuten in de oven – de pizza moet goudbruin en knapperig zijn.
  13. Als de pizza net uit de oven komt, strooi je de pecorino erover.

 Buon appetito!

Comments

  1. says

    ziet er niet zo lekker uit, maar de smaak was goed. Dus toch maar 4 sterren waard


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.