Pizza Bolognese

Pizza BologneseDe Pizza Bolognese is een hele bekende saus. Dit komt mede dankzij de spaghetti bolognese met gehakt die nog bekender is over de hele wereld. In principe zit de saus van deze spaghetti nu op een pizza. De basis van de pizza bestaat uit gehakt gecombineerd met tomatensaus en uien. Hier zijn nog wat kruiden aan toegevoegd en natuurlijk ontbreekt de kaas ook niet. Deze pizza is dus een goede vervanger als je geen zin hebt om spaghetti te maken.

Recept Pizza Bolognese

4.0 from 2 reviews
Pizza Bolognese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 hele gesneden ui in ringen
  • 2 teentjes gesneden/geperste knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten (250gr)
  • 250 gram gehakt
  • 60 gram gesneden champignons
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • 40 gram italiaanse kruiden
  • 3 eetlepeles Mascarpone
  • 40 gram Parmazaanse kaas
Instructies
  1. Bereid het deeg van de pizza bodem eerst voor aan de hand van een van onze andere recepten.
  2. Bak deze alvast 12 minuten voor in de oven op 220 graden.
  3. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uienringen alvast zo'n 3 minuten voor totdat ze goudbruin van kleur worden.
  4. Voeg vervolgens het gehakt en de knoflook toe en bak dit geheel in zo'n 5 minuten helemaal gaar.
  5. Draai vervolgens het vuur laag en voeg de champignons, gehakte tomaten, tomatenpuree, de kruiden, peper en zout toe en laat vervolgens in een afgedekte pan de saus zo'n 10 minuten garen.
  6. Roer om de paar minuten even door de saus voor een goede verdeling van de kruiden.
  7. Smeer de pizza bodem ondertussen in met de Mascarpone roomkaas
  8. Verdeel vervolgens de saus over de pizza, maar zorg ervoor dat de saus niet tot aan de rand van de pizza komt.
  9. Strooi de Parmezaanse kaas over de pizza en stop het geheel nog zo'n 8 minuten in de oven.
Voedingswaarde
calorieën: 220 Vet: 9 Koolhydraten: 25 Proteïne: 9

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Ik gebruik altijd peterselie en oregano als het gaat om Italiaanse kruiden. Mis ik dan nog meer??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 8 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.