Pizza Bloemkoolbodem

Pizza BloemkoolbodemBen jij klaar met de standaard pizzabodem? Dan is een pizza met een bloemkool en mozzarella bodem misschien wel iets voor jou. Dit geeft extra smaak aan de pizza en de nadruk hoeft niet te liggen op de vulling. Doordat de bodem al zoveel smaak heeft, hoef je niet heel veel meer te doen met producten op de pizza. Maar dat kan altijd natuurlijk. Zo kun je er allerlei groentes op doen, maar ook spekjes en ham. Je zou er in principe elke pizza van kunnen maken die je wilt, maar het blijft een pizza bloemkoolbodem.

Recept Pizza Bloemkoolbodem

4.5 from 2 reviews
Pizza Bloemkoolbodem
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram mozzarella
  • 1 ei
  • zout
  • kruiden (naar smaak)
  • olijfolie
Vulling
  • tomatensaus
  • paprika
  • courgette
  • paddestoelen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  3. Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in de keukenmachine. Maal de bloemkool totdat het een soort kruimels worden. Maal vooral niet te lang, want dan wordt het pizza puree.
  4. Doe de bloemkool-kruim in een kom en zet dit 8 minuten in de magnetron.
  5. Rasp de mozzarella en klop het ei los in de kom.
  6. Mix de bloemkool en de mozzarella door het los geklopte ei door te roeren.
  7. Voeg hier het zout en de kruiden aan toe.
  8. Verdeel het bloemkool-mengsel over de bakplaat. Dit kan met behulp van een springvorm. Aangezien de bodem nog iets groter wordt tijdens het bakken, hoef je niet de hele bakplaat vol te leggen.
  9. Doe wat olijfolie op de bovenkant van de pizza en bak de bodem in 15 à 20 minuten in de oven.
  10. Beleg de pizza vervolgens met de ingrediënten onder vulling en zet de pizza nog even op de grill om deze ingrediënten ook te garen.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.