Pizza Asperge

Pizza AspergeHopelijk lees je dit recept op tijd: want de aspergetijd loopt van half april tot half juni. De Pizza Asperge is dus echt een speciale pizza, omdat hij de overige 10 maanden van het jaar dus niet gemaakt kan worden. Door de asperges te mixen met knoflook, ui en kaas, blijft de pure smaak van de asperge overheersen op de pizza. En dat is natuurlijk ook de bedoeling bij de Pizza Asperge wordt natuurlijk veel met ham gegeten, dus ham is ook een goede optie om op deze pizza toe te voegen.

Recept Pizza Asperge

5.0 from 2 reviews
Pizza Asperge
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem mix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 225 gram a 345 gram asperges
  • een aantal groene uien, gesneden
  • 50 gram gorgonzola kaas
Instructies
  1. Bereid de pizzabodem zoals op het pak staat.
  2. Leg de pizzabodem op een bakplaat belegd met bakpapier.
  3. Doe de olijfolie en de knoflook in een pan en laat dit 1 a 2 minuten koken.
  4. Schil de asperges tot dunne repen.
  5. Meng dit met de gesneden groene ui en 1 eetlepel olie. Verspreid dit gelijkmatig over het deeg.
  6. Verwarm de oven voor op 500 °C.
  7. Leg de gorgonzola ook over de bodem en de asperges.
  8. Bak de pizza voor 8 a 10 minuten totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 470 Vet: 40 g Verzadigde vetzuren: 22 g Koolhydraten: 5 g Suiker: 2 g Sodium: 1590 mg Vezels: 1 g Proteïne: 25 g Cholesterol: 85 mg

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Dit is het tweede recept wat ik van jullie probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik pizza.nl heb gevonden.


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight − six =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.